Din cuprinsul articolului
Țara în care tinerii sunt îndemnați să bea mai mult alcool. Motivul invocat de autorități
Dacă în trecut, Ministerul japonez al Sănătății avertiza cu privire la pericolele consumului excesiv de alcool, acum tinerii din această țară sunt îndemnați să consume mai mult alcool.
Generația mai tânără bea mai puțin alcool decât părinții lor, iar acest lucru a afectat taxele de la băuturi precum sake (vinul de orez).
Țara în care tinerii sunt îndemnați să bea mai mult alcool
Așa că agenția fiscală națională a intervenit cu o competiție națională pentru a veni cu idei pentru a inversa tendința. „Sake Viva!” campania speră să vină cu un plan pentru a face băutura mai atractivă – și pentru a stimula industria.
Concursul le cere tinerilor cu vârste între 20 și 39 de ani să-și împărtășească ideile de afaceri pentru a declanșa cererea în rândul colegilor lor – fie că este vorba de dragul japonez, shochu, whisky, bere sau vin.
Grupul care conduce competiția pentru autoritatea fiscală spune că noile obiceiuri – formate parțial în timpul pandemiei de Covid – și o populație îmbătrânită au dus la o scădere a vânzărilor de alcool. Își dorește ca concurenții să vină cu promoții, branding și chiar planuri de ultimă oră care implică inteligență artificială.
Aplicațiile sunt deschise până pe 9 septembrie. Finaliștii vor fi invitați la o consultare a experților în octombrie, iar în noiembrie, la Tokyo va avea loc turneul final.
Câștigătorul va primi sprijin pentru ca planul său să fie comercializat.
Guvernul japonez vrea să stimuleze economia
Site-ul web al campaniei spune că piața alcoolului din Japonia este în scădere, iar demografia mai în vârstă a țării – alături de scăderea ratei natalității – este un factor semnificativ în spatele acesteia.
Cifrele recente ale agenției fiscale arată că oamenii au băut mai puțin în 2020 decât în 1995, cifrele scăzând de la o medie anuală de 100 de litri (22 de litri) la 75 de litri (16 de litri) per adult. Veniturile fiscale din impozitele pe alcool s-au redus de-a lungul anilor.
Potrivit ziarului The Japan Times, citat de BBC, aceasta a reprezentat 5% din veniturile totale în 1980, dar în 2020 se ridică la doar 1,7%. Banca Mondială estimează că aproape o treime (29%) din populația Japoniei are 65 de ani și mai mult – cea mai mare proporție din lume.