Din cuprinsul articolului
În țara cu cel mai mare salariu minim din Europa se câștigă lunar aproape 3000 de euro. În Europa, România, Bulgaria și Polonia se disting prin prețurile reduse, devenind destinații atractive pentru cumpărături. Analizând cheltuielile de 100 de euro pentru bunuri și servicii, se constată că în România și Bulgaria costă doar 59 de euro, iar în Polonia, 61 de euro. În schimb, Danemarca rămâne cea mai scumpă țară din UE, unde același coș de cumpărături ajunge la 149 de euro.
Merită menționat că, în ciuda prețurilor accesibile, România și Bulgaria se află și printre țările cu cele mai mici salarii minime din Uniunea Europeană, înregistrând sume de 663 de euro și, respectiv, 477 de euro. Luxemburg se situează în partea opusă a spectrului, având cel mai mare venit minim de 2570 de euro.â
România are cele mai accesibile prețuri din Europa
În Europa, România, Bulgaria și Polonia se disting prin prețurile reduse, devenind destinații atractive pentru cumpărături. Analizând cheltuielile de 100 de euro pentru bunuri și servicii, se constată că în România și Bulgaria costă doar 59 de euro, iar în Polonia, 61 de euro. În schimb, Danemarca rămâne cea mai scumpă țară din UE, unde același coș de cumpărături ajunge la 149 de euro.
România ocupă primul loc în două categorii legate de nivelul scăzut al prețurilor. Alimentele și băuturile nealcoolice sunt cele mai accesibile în țara noastră. De asemenea, pentru mobilă, România și Bulgaria se află la egalitate în fruntea listei cu cele mai accesibile prețuri din UE.
În ceea ce privește alte categorii de cheltuieli, Bulgaria se evidențiază prin cele mai accesibile țigări și tarife reduse la restaurante și hoteluri, situându-se la jumătatea mediei europene. Ungaria se remarcă prin costurile reduse pentru alcool și transport. Totuși, Luxemburg se impune ca cea mai scumpă țară pentru alimente, Danemarca pentru băuturi nealcoolice, Finlanda pentru băuturi alcoolice și Irlanda pentru tutun.