Din cuprinsul articolului
Țara care va începe imunizarea OBLIGATORIE anti-Covid a bebelușilor. Începând cu 2024, vaccinul anti-covid va deveni obligatoriu ca parte integrantă a Programului național de imunizare brazilian.
Autoritățile din această țară sud-americană susțin că decizia se aliniază cu recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) de a administra o doză anuală de vaccin.
În timpul pandemiei, a fost stabilit un program separat pentru distribuirea vaccinului anti-covid în afara programului național.
„Anul acesta, integrăm acest vaccin în Programul Național de Imunizare”, a explicat Ethel Maciel, Secretarul pentru Sănătate și Supraveghere a Mediului la Ministerul Sănătăţii, potrivit Agência Brasil.
Ministerul Sănătății sfătuiește statele și municipalitățile să acorde prioritate grupurilor specifice, inclusiv:
Strategia de vaccinare în 2024 va continua să prioritizeze aceste grupe, iar dacă va exista un surplus de vaccinuri, acestea vor fi extinse și la alte segmente, așa cum recomandă Ministerul Sănătății.
„Obiectivul nostru principal acum, atât la nivel global, cât și în Brazilia, este de a reduce severitatea, spitalizarea și mortalitatea asociate bolii”, a adăugat Maciel.
În paralel, în Senat se dezbate un alt act normativ care va introduce programul de vaccinare obligatorie în școli, care se transformă în centre de vaccinare. Elevii care se sustrag programului de vaccinare în școli vor fi deferiți autorităților.
Potrivit ziarului Estadão, în interval de cinci zile de la vaccinarea în unitatea școlară, personalul școlii trebuie să trimită către unitatea sanitară o listă cu toți elevii care nu s-au vaccinat.
În afară de lista nominală, școala trebuie să trimită autorităților adresa elevilor recalcitranți și informații legate de părinții sau tutorii lor.
Ministerul Sănătății a comandat, de asemenea, un studiu național bazat pe populație, care a implicat aproximativ 33.000 de participanți, concentrându-se pe Long COVID (Covid de lungă durată).
„Suntem îngrijorați de lipsa estimărilor internaționale sau naționale pentru crearea politicilor publice. Specialiștii, coordonați de Pedro Hallal, cercetător la Universitatea Federală din Pelotas, vizitează casele oamenilor pentru a colecta informații despre de câte ori au avut COVID, dacă au avut simptome și dacă acele simptome persistă.
Lucrările de teren începe la sfârșitul lunii noiembrie și ne așteptăm să avem date până la sfârșitul anului care să ne ghideze abordarea pe termen lung a COVID-19 în 2024″, a menționat secretarul Maciel.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…