Categories: Ştiri sănătate

Țânțarii te mușcă mai mult decât pe alții? Află de ce: 7 motive esențiale

Țânțarii trag la tine ca un magnet și ai mult mai multe ciupituri de țânțari decât toți cei pe care îi cunoști.? Cu siguranță te întrebi de ce se întâmplă acest lucru.

Specialiștii spun că ceea ce face o persoană să devină un magnet pentru țânțari sunt genele sale. Există un procent de 20% dintre oameni scare unt extrem de căutați de țânțari, ceea ce înseamnă că sunt predispuși la mușcături.

Înțepăturile de țânțar sunt mai mult dureroase decât periculoase. Chiar dacă de obicei sunt inofensive, înțepăturile de țânțari pot aduce cu ele boli serioase, precum malaria, virusul West Nile și virusul Zika. De aceea, este recomandat să te protejezi.

Există tot felul de mituri despre ceea ce atrage și respinge, de exemplu, vitamina B-12 nu le respinge de fapt, dar oamenii de știință cred că următorii factori intră probabil în joc.

Țânțarii te mușcă mai mult decât pe alții? Află de ce: 7 motive esențiale

1. Îmbrăcăminte

Poate nu știai, dar țânțarii își folosesc de fapt ochii pentru a viza victimele. Aceste insecte sunt extrem de vizuale, mai ales după-amiaza, iar primul lor mod de căutare a oamenilor este prin văz.

Cercetările arată că purtarea culorilor întunecate (verde, negru și roșu) vă face mai ușor de observat.

2. Bacterii

Unele cercetări au arătat că tipurile și cantitatea de bacterii de pe pielea cuiva pot juca un rol și în ademenirea țânțarilor. Într-un studiu, un grup de bărbați a fost împărțit în cei care erau extrem de atrăgători pentru țânțari și cei care nu. Cei pișcați mai mult de țanțari aveau mai mulți microbi pe piele decât cei neatractivi.

Factorul bacterian ar putea explica, de asemenea, de ce unii țânțari sunt atrași de glezne și picioare, o sursă specială de bacterii coapte.

3. Transpirația

Țânțarii aparent au un nas pentru alte mirosuri în afară de dioxidul de carbon; pot adulmeca victimele prin acid lactic, amoniac și alți compuși emiși în transpirație. Le plac, de asemenea, persoanele care aleargă; un om fierbinte transpirat trebuie să li se pară destul de delicios. Exercițiul fizic intens crește acumularea de acid lactic și căldură în corpul dvs., în timp ce factorii genetici influențează cantitatea de alte substanțe eliberate în mod natural de fiecare persoană, facilitând găsirea unor persoane de către țânțari decât a altora.

4. Grupa sanguină

Femelele țânțari se bazează pe proteinele din sângele nostru pentru producerea ouălor. Așadar, este puțin surprinzător faptul că unele grupe de sânge pot fi mai de dorit decât altele.

Cercetările au descoperit, de fapt, că persoanele cu sânge de tip O sunt aproape de două ori mai atractive pentru țânțari decât cele cu sânge de tip A; Oamenii de tip B erau la mijloc. În plus, 87% dintre oameni produc o secreție care semnalează ce grupă sanguină sunt; țânțarii sunt atrași de acei 87% mai mulți decât cei ce nu secretă, indiferent de grupa de sânge.

Persoanele care sunt magneți pentru țânțari

5. Gaz

Țânțarii pot simți dioxidul de carbon de la o distanță semnificativă și pot vedea omul de la o distanță de 5-15 metri.7 Aceste două indicii îi ajută să te urmărească. Cu cât se expiră mai mult CO2, cu atât devin mai atractive. Oamenii mai mari expiră mai mult. De asemenea, trebuie remarcat, întrucât ființele umane expiră dioxidul de carbon prin nas și gură, țânțarii sunt atrași de capul nostru, ceea ce explică întreaga nenorocire „țânțarii bâzâind în jurul urechilor toată noaptea”.

6. Berea

Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că semnificativ mai mulți țânțari au aterizat pe participanții la studiu după ce au băut o bere. Cu toate acestea, motivul acestei creșteri rămâne neclar, deoarece nici conținutul de etanol din sudoare, nici temperatura pielii nu au arătat nicio corelație între consumul de alcool și aterizări de țânțari.

În mod clar, rezultatele sugerează că ar trebui să luați măsuri de precauție împotriva țânțarilor atunci când beți alcool.

7. Sarcina

Țânțarii sunt evident mai atrași de femeile însărcinate. Un studiu efectuat în Africa a constatat că de două ori mai mulți țânțari au gravitat către femeile însărcinate decât la femeile care nu sunt însărcinate.

Cercetătorii cred că aceasta se datorează unei creșteri a dioxidului de carbon expirat – au descoperit că femeile aflate la sfârșitul sarcinii au expirat cu 21% mai mult volum de CO2 decât femeile care nu sunt însărcinate. De asemenea, au descoperit că abdomenele femeilor însărcinate erau cu 0,7 ° C mai fierbinți, adăugându-se la componenta corpurilor asemănătoare țânțarilor.

Recent Posts

Călin Georgescu, mesaj după rezultatele exit-poll: „Astăzi, prin candela aprinsă a speranței, a renăscut curajul de a fi român”

Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor pentru primul tur al…

4 ore ago

George Simion, mesaj după rezultatele exit-poll: „Revendicăm intrarea în turul doi. Suntem cea mai mare amenințare pentru acest sistem”

George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a anunțat duminică seara că revendică intrarea în…

5 ore ago

Marcel Ciolacu, mesaj după rezultatele exit poll: „Cei care au câștigat sunt românii. Așa trebuie să arate o democrație”

Marcel Ciolacu, mesaj după rezultatele exit poll. Candidatul PSD s-a clasat pe locul 1 în…

5 ore ago

Mesajul Elenei Lasconi după ce sondajele exit-poll o plasează pe locul 2. „Eu nu mă tem de nimic! Dragi români, nu mă lăsați singură”

Elena Lasconi, după ce sondajele exit-poll. Candidatul USR a avut parte de o ascensiune fulminantă…

5 ore ago

Horoscop 25 noiembrie. Leii și Vărsătorii reușesc să pună bani deoparte pentru zile negre

Horoscop 25 noiembrie.  Multe zodii manageriază excelent problema banilor. Cu toate acestea, există și nativi…

6 ore ago

Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul 2

Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul…

6 ore ago

Citeste si: