Din cuprinsul articolului
În București, autoritățile au sesizat existența țânțarilor purtători de virus West Nile. Cu toate acestea, se pare, nu a fost raportat niciun caz de infecție. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, confirmă acest fapt.
Până în acest moment, nicio persoană nu a raportat infecția cu virusul West Nile. Acesta se transmite numai prin înțepătura țânțarilor purtători, nu de la persoană la persoană. Astfel, autoritățile vor lua măsuri imediate pentru a reduce riscul infecției.
Autoritățile sanitare au sesizat existența unor țânțari purtători de virus West Nile în București. În urma descoperirii, a fost transmisă Primăriei Generale solicitatea de luare a unor măsuri urgente în zona Eroilor – Universitate, care include parcurile Izvor şi Cişmigiu, dar şi în alte zone verzi.
Primăria Municipiului București, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența virusului West Nile, anunță un comunicat al instituției.
Zonele respective sunt Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, cartierul Crângași, comunică Mediafax, citat de Antena 3.
Nicușor Dan, primarul Capitalei, susține că se vor lua măsuri pentru a reduce riscul de infectare.
„Tocmai pentru că au fost întârzieri, ritmul pentru tratament va fi mai mare. În anii trecuţi erau 7 tratamente pentru ţânţari, acum se vor face 14 şi acum suntem la al 5-lea.
Atât Institutul Cantacuzino cât şi noi avem acele capcane pentru ţânţari care ne pot spune care sunt speciile care circulă în anumite zone ale Bucureştiului şi faţă de sesizările de la Institut privind zona Eroilor şi zona Crângaşi, am identificat acolo.
Există ţânţarul, da, dar nu există persoane îmbolnăvite. Ca să fim precişi. Această monitorizare este permanentă şi atâta timp cât populaţia persistă, tratamentul este intens pe ei”, a declarat Nicușor Dan.
În 80% din cazuri, persoanele infectate nu au simptome. Cele mai afectate persoane sunt cele cu vârsta de peste 60 de ani, care suferă de afecțiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică).
Virusul West Nile provoacă următoarele simptome. De asemenea, medicii insistă ca persoanele care manifestă aceste semne să meargă de urgență la un specialist, deoarece simptomele pot anunța meningita.
În cazuri severe, pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…