Categories: Ştiri sănătate

TABEL: Cum diferențiezi simptomele de răceală, gripă, alergii și COVID-19?

Ce este Covid-19, până la urmă, și cum îi diferențiezi simptomele specifice de răceală, gripă și alergii?

Conform WebMD, coronavirusul face parte dintr-o categorie de viruși comuni ce provoacă infecții la nivelul zonei superioare a sistemului respirator, nasului și sinusurilor. Cu toate acestea, poate fi dificil să diferențiezi simptomele de alte afecțiuni respiratorii.

După declanșarea epidemiei din China în decembrie 2019, Organizația Mondială a Sănătății a clasificat SARS-CoV-2 drept un nou tip de coronavirus.

Covid-19 este boala cauzată de virusul SARS-CoV-2, responsabil pentru infecția de la nivelul tractului respirator. Poate afecta zona superioară a tractului respirator (sinusurile, nasul și gâtul) sau zona inferioară a tractului respirator (căile respiratorii și plămânii).

Se transmite precum alte coronavirusuri, de la persoană la persoană, prin particule virale. SARS-CoV-2 face parte din cele 7 tipuri de coronavirus. Dintre acestea, MERS ( sindromul respirator coronavirus din Orientul Mijlociu) și SARS (Sindromul Respirator Acut Sever) sunt cele mai riscante. Celelalte tipuri cauzează răcelile comune, care în mod normal nu afectează sănătatea persoanelor sănătoase și nu prezintă un risc crescut.

SARS-CoV-2, se pare, se răspândește rapid din cauza unei noi mutații genetice care este extrem de contagioasă pentru oameni. Mutația este diferită de prima tuplină, care începe să cedeze și nu este la fel de contagioasă. În mod natural, virușii se modifică pentru a se răspândi rapid.

Imunitatea împotriva virusului se poate dobândi atât natural, cât și prin vaccin. Imunitatea naturală se obține când majoritatea unei populații a contractat virusul și s-a recuperat în urma răspunsului imunitar al organismului. Anticorpii produși în timpul primei infecții rămân în corp o anumită perioadă de timp, ceea ce face individul să reziste unei alte infecții cu același agent patogen. Vaccinul funcționează pe același principiu. Acesta face organismul să creadă că a fost infectat cu un anumit virus. Deși persoana nu se îmbolnăvește în urma vaccinului, organismul produce anticorpii necesari pentru a lupta cu agentul infecțios respectiv.

Iată care sunt simptomele specifice Covid-19, cum să le diferențiezi de alte afecțiuni și când să îți faci griji de o posibilă infectare cu SARS-CoV-2, aici.

 

 

Recent Posts

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

5 minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

35 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

o oră ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

3 ore ago

Citeste si: