Din cuprinsul articolului
Sute de mii de doze de vaccin produs de Moderna au fost retrase după ce autoritățile au descoperit că un flacon a fost contaminat. Acestea au fost distribuite deja în anumite țări.
Dozele de vaccin au fost rechemate după ce autoritățile au descoperit că un flacon a fost contaminat.
Compania Moderna a anunţat vineri că au fost rechemate 764.900 de doze din vaccinul său împotriva COVID-19 după descoperirea contaminării cu un corp străin a unui flacon realizat de Rovi, producătorul său contractual, comunică Reuters.
Sute de mii de doze Moderna, retrase
Dozele au fost distribuite în Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania şi Suedia, în ianuarie.
Contaminarea ar fi fost constatată în cazul unui singur flacon, restul dozelor fiind rechemate din „exces de precauţie”.
Moderna a declarat că nu crede că această contaminare prezintă un risc pentru alte flacoane din lot. Nu au fost identificate probleme de siguranţă, a indicat Moderna, anunță Ziare.com.
OMS nu recunoaște vaccinul Sputnik V din cauza războiului din Ucraina
Procesul de aprobare la nivel internaţional a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V, efectuat de către reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, a fost întrerupt, din cauza invaziei armatei ruse în Ucraina, relatează RBC-Ucraina cu referire o postare pe Twitter a Organizației Mondiale a Sănătății, OMS.
„Se preconiza că echipa de inspecție să meargă în Rusia, cu câteva zile înainte de începerea războiului, dar acum totul a fost suspendat”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Pe la începutul lunii martie, OMS a declarat că procesul de aprobare a vaccinului Sputnik V a fost amânată pentru o dată ulterioară, din cauza situației actuale, inclusiv a imposibilității efectuării zborurilor către Rusia.
În 2021, OMS a efectuat o inspecție la patru platforme de producție rusești, ca parte a procedurii de precalificare Sputnik V, publicând observaţiile sale cu privire la funcționarea uneia dintre ele.
Noile verificări, care erau programate pentru începutul anului 2022, urmau să finalizeze procedura de recunoaștere a vaccinului rusesc în mai multe țări ale lumii, anunţă RBC-Ucraina, potrivit RADOR.