Condimentul plin de nutrienti care face minuni pentru sănătate

Condimentul plin de nutrienti care face minuni pentru sănătate. Coriandrul este o plantă erbacee din familia Apiaceae, alături de mărar, leuștean, țelină, morcov și pătrunjel.

Acesta adaugă aromă și antioxidanți în mâncăruri precum supele și salatele, oferind, în același timp, beneficii pentru sănătate.

Condimentul plin de nutrienti care face minuni pentru sănătate

Beneficiile coriandrului includ potențialul de a reduce glicemia, combaterea infecțiilor și susținerea sănătății sistemului digestiv, pielii și inimii.

Adăugarea frunzelor sau semințelor de coriandru în alimentație poate contribui la aceste beneficii, însă trebuie avute în vedere și contraindicațiile.

Studii de laborator au arătat că extractul de coriandru poate reduce invazivitatea celulelor canceroase de prostată și poate avea efecte anti-cancerigene împotriva celulelor de cancer mamar.

De asemenea, coriandrul poate fi folosit ca remediu pentru durere și inflamație, având efecte analgezice semnificative.

Coriandrul nu este doar o plantă aromatică

Proprietățile coriandrului includ și protecția pielii împotriva radiațiilor UVB și acțiunea antifungică împotriva ciupercii Candida albicans. Nutrienții din coriandru includ vitamina C, provitaminele A și K, acid folic, potasiu, mangan și altele.

Coriandrul poate fi utilizat în diverse rețete culinare, în special în cele thailandeze, mexicane și rusești. Uleiul esențial de coriandru este cunoscut pentru proprietățile sale relaxante și poate fi folosit în aromaterapie sau în terapiile cu masaj.

Recomandările includ adăugarea coriandrului către finalul gătitului pentru a păstra aroma și textura, precum și cultivarea propriei plante în ghiveci luminat. Este bine să îl folosești în alimentație, dar nu în exces pentru că niciodată nu e bine să abuzezi de un aliment.

Cu toate acestea, trebuie avută grijă în caz de alergii, iar consumul excesiv poate cauza probleme digestive.

În concluzie, coriandrul nu este doar o plantă aromatică, ci și o sursă de nutrienți și beneficii pentru sănătate, dar trebuie consumat cu moderație și conștientizând posibilele reacții alergice sau contraindicații, conform medlife.ro.

Recent Posts

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

19 minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

40 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

60 de minute ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Tradiții și superstiții de Mihail și Gavril: ce NU AI VOIE să faci pe 8 noiembrie! Te urma ghinionul

Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…

2 ore ago

Citeste si: