Din cuprinsul articolului
Spitalul de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” Iaşi a fost acreditat de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) cu unul dintre cele mai bune punctaje din ţară. Unitatea medicală are peste 300 de paturi şi acordă anual asistenţă pentru peste 7.500 de pacienţi.
”Spitalul de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” este încadrat în categoria a II-a de acreditare, conform Ordinului Preşedintelui Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate. (ANMCS).
În urma evaluării indicatorilor şi standardelor de verificare aplicate în procesul de acreditare de către ANMCS, Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a obţinut un puncjat total de 94,82%, unul dintre cele mai bune din ţară”, a transmis, miercuri, Consiliul Judeţean Iaşi.
Potrivit sursei citate de News.ro, aşa cum este menţionat în raportul de acreditare, ”această certificare confirmă efortul depus de întregul corp medical pentru ca serviciile de sănătate oferite să răspundă nevoilor colectivităţii deservite şi să asigure condiţiile de siguranţă pacientului, personalului şi mediului”.
”Acreditarea obţinută în urma unei evaluări care ne-a adus un punctaj foarte bun este rezultatul eforturilor din ultimii ani ai întregii echipe care s-a pus în slujba pacientului spre redarea sănătăţii acestuia.
Totodată este şi o confirmare oficială a devotamentului şi implicării noastre permanente în a asigura servicii medicale sigure şi eficiente, fie că vorbim de una dintre cele mai grele perioade medicale din ultimii ani, cea pandemică, fie că vorbim de cea de după.
Acest rezultat ne ambiţionează să continuăm proiectele de modernizare începute în unitatea noastră medicală, pe care le derulăm cu sprijinul Consiliului Judeţean, dar ne şi obligă totodată să asigurăm în permenţă un înalt standard al serviciilor medicale”, a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” Iaşi.
Spitalul de Boli Infecţioase numără 310 paturi şi anual asigură asistenţă medicală pentru aproximativ 7.500 de bolnavi din toată zona Moldovei.
În prezent, spitalul are şase secţii organizate în sistem pavilionar, cabinete medicale integrate în care activează medici din specialităţile: boli infecţioase, ATI, pneumologie, gastroenterologie, ORL, dermatovenerologie, asigurându-se astfel o îngrijire multidiciplinară a pacienţilor.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…