Sari la conținut

Suprasolicitarea creierului. Dr. Vlad Ciurea: „De la oboseală până la accident vascular cerebral nu este decât un pas”

sursa foto: arhiva doctorulzilei
creier uman

Suprasolicitarea creierului este tot mai frecventă în zilele noastre. Programul încărcat și multitudinea de stimuli ne obosesc creierul, ceea ce poate provoca dezechilibre în tot organismul. Anumite obiceiuri și factori au efecte negative asupra corpului și pot duce la boli grave, precum accidentul vascular cerebral.

Stilul de viață haotic își poate pune amprenta asupra creierului. Acest organ are de suferit din cauza stresului și a obiceiurilor nesănătoase, motiv pentru care este esențial să știi factori trebuie să eviți pentru a menține sănătatea creierului.

Alimentația sănătoasă, odihna și relaxarea sunt elemente necesare creierului. Practicate în mod corect, acestea reduc riscul unor boli grave, precum accidentul vascular cerebral.

Suprasolicitarea creierului, foarte periculoasă pentru sănătate

Prof. Unir. Dr. Vlad Ciurea dezvăluie care sunt cele mai dăunătoare obiceiuri pentru creier. Acestea duc la suprasolicitare, oboseală, factori care ne afectează cel mai mult organismul.

„Sunt o serie de factori care obosesc creierul și de care tinerii noștri nu țin cont. Cum ar fi: tutunul, alcoolul, internetul, suprasolicitarea nervoasă (lucrul sub presiune, termenele-limită, graba de a face mai multe lucruri în același timp, agitația etc). Alcoolul modifică metabolismul celulei nervoase și, evident, nu îi face bine! Niciuna din cele enumerate mai sus nu fac bine. Obosesc creierul. Și de la oboseală până la accident vascular cerebral nu este decât un pas!

Există o veste bună!

Câteva dintre semnele de care trebuie să ținem cont când sunt probleme: oboseala – senzația că nu ne mai putem ține pe picioare, senzație de nerecunoaștere a propriei mâini, dificultate în exprimare, tulburări de vedere… Vestea bună este că în primele șase ore se poate interveni și îndepărta orice risc.

Putem preveni multe dintre probleme dacă avem grijă de noi. Sunt chestiuni simple și la îndemâna oricui: apă, oxigen, odihnă, mâncare ușoară, plimbări în natură, discuții plăcute, muzică, zâmbet”, transmite Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea pe o rețea de socializare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel