Din cuprinsul articolului
Suplimentul care poate reduce riscul de atac de cord: Efect puternic la pacienții cu hipertensiune sau colesterol, este rezultatul unor cercetători australieni.
După cinci ani de cercetare, oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Medicală QIMR Berghofe, Australia, au descoperit că administrarea regulată a unui supliment de vitamina D după vârsta de 60 de ani poate reduce riscul unui eveniment cardiovascular grav.
La începutul studiului, voluntarii aveau vârste cuprinse între 60-84 de ani. Unii erau sănătoși, în timp ce alții acumulau factori de risc cardiovascular, cum ar fi hipertensiunea și/sau dislipidemia (de exemplu, colesterolul crescut).
Cercetătorii i-au împărțit aleatoriu în două grupuri: 10.658 de voluntari au primit vitamina D, în timp ce 10.644 au primit un placebo.
Pe parcursul celor cinci ani de cercetare, au avut loc 1.336 de evenimente cardiovasculare grave. După cum au descoperit cercetătorii, 699 au fost înregistrate printre voluntarii care au luat un placebo și 637 dintre cei care au luat vitamina D.
Cercetătorii au estimat că vitamina D a fost asociată cu o reducere medie a riscului de 9% pentru o problemă cardiovasculară majoră. Dar mai ales în rândul voluntarilor care au primit inițial medicamente pentru inimă, reducerea a ajuns la 16%.
Administrarea vitaminei D pare să reducă infarctele miocardice cu 19% comparativ cu grupul placebo.
Cercetătorii cred că descoperirile lor sunt suficient de convingătoare pentru a evalua în continuare vitamina, în special la cei care iau medicamente pentru boli cardiovasculare.
„Studiul nostru a arătat că vitamina D exercită un efect mai puternic la pacienții care primesc tratament pentru hipertensiune sau colesterol ”, a spus cercetătorul principal, Dr. Rachel Neale. „Cu toate acestea, datele noastre se aplică celor care au deficit de vitamină. Mai mult decât atât, ele indică o conexiune mai degrabă decât o relație cauză-efect”.
Modul ideal de administrare
Luarea suplimentelor de vitamina D in timpul mesei poate spori absorbtia si poate creste eficient nivelurile sangvine de vitamine. Cu toate acestea, cercetarile sunt limitate cu privire la eficacitatea acestora in asociere cu micul dejun sau cina.
Totusi, se recomanda ca acestea sa fie luate alaturi de micul dejun pentru a nu interfera cu somnul.
Cel mai important aspect de care trebuie tinut cont consta in adaptarea suplimentelor in functie de rutina proprie a fiecarui individ. Acestea trebuie luate consecvent pentru a avea o eficienta maxima.
Cheia este ca fiecare persoana sa isi gaseasca propriile modalitati prin care sa isi satisfaca necesarul de vitamina D, potrivit sfatulmedicului.ro.
Din punct de vedere al cantității necesare de vitamina D au existat unele controverse. Cercetările cele mai recente au constatat ca nivelul necesar al vitaminei D trebuie adaptat astfel:
• În cazul copiilor si adolescenților – 600 UI;
• Adulți cu vârste mai mici de 70 de ani – 600 UI;
• Adulti cu vârste mai mari de 70 de ani – 800 UI;
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…