SUPLIMENTELE sunt folosite pentru a ajuta la tratarea deficiențelor din organism. Acidul folic este un astfel de supliment care ajută la formarea globulelor roșii sănătoase care transportă oxigen în corp. Cu toate acestea, luarea suplimentului ar putea cauza o serie de alte probleme.
Suplimentele sunt folosite de mulți pentru a ajuta la creșterea nivelului de vitamine. Vitaminele și mineralele, precum fierul, calciul, vitamina C și vitamina D sunt nutrienți esențiali de care organismul are nevoie în cantități mici pentru a funcționa corect. Dar dovezile au arătat efectele negative ale luării anumitor suplimente legate de legătura cu cancerul.
Acidul folic este versiunea artificială a vitaminei folate (cunoscută și sub denumirea de vitamina B9).
Folatul ajută organismul să producă globule roșii sănătoase și se găsește în anumite alimente.
Suplimentul este utilizat pentru prevenirea și tratarea nivelului scăzut de acid folic din sânge (deficit de folat) și a nivelului ridicat de homocisteină în sânge (hiperhomocisteinemia).
Cercetările au arătat că suplimentele de acid folic sunt legate de un risc mai mare de cancer de prostată.
Studiile sugerează o legătură între suplimentele de acid folic și un risc crescut de cancer de prostată.
Barbatii din studiu care au luat doze mari de vitamina au avut o crestere de peste doua ori a riscului de cancer de prostata, comparativ cu barbatii care nu au luat suplimente de acid folic.
Descoperirile evidențiază rolul potențial complex al folatului în cancerul de prostată și posibilele efecte diferite ale suplimentelor care conțin acid folic față de sursele naturale de acid folic.
Doctorul Jane C. Figueiredo de la Universitatea din California de Sud, Los Angeles a spus: „Ceea ce putem spune este că o cantitate mare de folați este puțin probabil să fie benefică în ceea ce privește cancerul de prostată și pur și simplu ar putea fi dăunătoare”, spune ea.
În analiză, bărbații au fost repartizați aleatoriu fie unui grup placebo sau unui grup unde au fost administrare suplimente cu doză zilnică mică de aspirină și 1 miligram de acid folic pe zi – de două ori și jumătate doza zilnică recomandată de vitamină pentru bărbați și pentru femeile care nu sunt însărcinate sau care alăptează. .
„S-a constatat că cei care iau o aspirină nu au niciun efect semnificativ asupra incidenței cancerului de prostată, dar s-a constatat că administrarea de acid folic crește riscul de cancer de prostată cu 163 la sută”, a spus WebMD.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…