Studiile de laborator au demonstrat eficiența acestui ulei în prevenţia cancerului, înlăturarea stresului, creșterea imunității, digestie și metabolism. Beneficiile sale pentru îngrijirea părului și a pielii sunt de notorietate, uleiul de cocos reprezentând un ingredient de bază în industria cosmetică.
Concentrația bogată în acid lauric, capric, oleic, fenolic și linoleic îi conferă uleiului de cocos proprietăți antimicrobiene, antioxidante, antifungice și antibacteriene.
Iată câteva dintre minunile pe care acest ulei le face pentru menținerea sănătății:
1. Previne îmbătrânirea prematură – uleiul de nucă de cocos ajută la prevenirea îmbătrânirii premature și a bolilor degenerative. Datorită proprietăților sale antioxidante este foarte util în tratarea și prevenirea afecțiunii Alzheimer.
2. Adjuvant în bolile de inimă – în ciuda speculațiilor, s-a dovedit știiințific că uleiul de cocos este benefic pentru inimă, deoarece conține aproximativ 50% acid lauric, care ajută la prevenirea diferitelor probleme cardiace, inclusiv la scăderea nivelurilor ridicate de colesterol și la scăderea tensiunii arteriale. Un alt avantaj pentru inimă este acela că reduce incidența rănilor în artere, ajutând la prevenirea aterosclerozei.
3. Tratează infecțiile – uleiul de nucă de cocos este foarte eficient împotriva multor infecții datorită proprietăților sale antifungice, antivirale și antibacteriene. Acesta ucide virusurile care provoaca gripa, pojarul, hepatita, herpesul, precum și bacteriile care provoacă ulcerații, infecții ale gâtului, infecții ale tractului urinar sau pneumonie.
4. Combate diabetul – ajută la controlul zahărului din sânge și îmbunătățește secreția de insulină. De asemenea, ajută la utilizarea eficientă a glucozei din sânge, prevenind și tratând astfel diabetul.
5. Energizează și stimulează metabolismul – acizii grași de lanț mediu conținuți de uleiul de cocos nu se depozitează în corp sub formă de grăsime, ci sunt folosiți imediat de ficat ca sursă de energie, stimulând metabolismul și grăbind pierderea grăsimilor.
6. Menține sănătatea sistemului osos – îmbunătățește capacitatea organismului de a absorbi minerale importante. Acestea includ calciul și magneziul, care sunt necesare pentru dezvoltarea oaselor. Din acest motiv, uleiul de nucă de cocos este foarte util femeilor care sunt predispuse la osteoporoză.
7. Trateaza pancreatita – uleiul de nucă de cocos și-a dovedit eficiența în tratarea pancreatitei.
8. Menține sănătatea rinichilor – uleiul de cocos ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi, la prevenirea bolilor de rinichi și vezică biliară.
9. Ajută digestia și tratează ulcerul – uleiul de cocos reface pereții intestinali și are un efect mucilaginos ajutând la o digestie mai bună și la tranzitul intestinal.
10. Scade nivelul colesterolului – prezența trigliceridelor cu lanț mediu și a acizilor grași ajută la prevenirea bolilor de ficat și scad nivelul de colesterolului din sânge.
11. Înlătură stresul și oboseala – uleiul de nucă de cocos este foarte liniștitor și prin urmare, ajută la eliminarea stresului. Aplicarea uleiului sub formă de masaj la cap ajută la eliminarea oboselii.
12. Echilibrează hormonii – uleiul de cocos reprezintă o grăsime hrănitoare pentru glandele suprarenale și tiroidă, îmbogățind nutritiv nivelul hormonilor.
13. Are grijă de piele – acționează ca o cremă hidratantă eficientă pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea uscată. Uleiul de cocos este comparabil cu uleiul mineral, însă spre deosebire de acesta, nu există nici o șansă de a suferi de efecte secundare negative asupra pielii. Uleiul de nucă de cocos este o soluție sigură pentru a preveni uscarea și exfolierea pielii, intârzie apariția ridurilor și oferă fermitate pielii.
14. Tratează durerile și infecțiile urechii – încălzește puțin ulei de cocos cu un cățel de usturoi și aplică acest ulei antibacterian în ureche. Durerile vor trece imediat, iar infecția va dispărea.
15. Ajută la pierderea în greutate – uleiul de nucă de cocos este foarte util în reducerea greutății. Acesta conține acizi grași cu lanțuri mijlocii și lungi, care ajută la eliminarea greutății în exces. În plus, crește metabolismul organismului prin eliminarea stresului, ajutând persoanele obeze și supraponderalii să reducă greutatea corporală.
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…