Superalimentul probiotic care ajută la refacerea echilibrului florei intestinale

Flora intestinală se referă la un set de microorganisme care trăiesc în simbioză în intestin. Potrivit site-ului Cinfasalus, aceasta este alcătuită din aproximativ o sută de trilioane de bacterii benefice, o cifră de zece ori mai mare decât numărul de celule prezente în corpul nostru.

Ca atare, aceste microorganisme îndeplinesc anumite funcții în organism, printre care se numără promovarea sintezei unor compuși precum vitaminele K și B, facilitarea absorbției calciului și a fierului în colon și promovarea mișcării intestinale.

De asemenea, este responsabil pentru prevenirea implantării bacteriilor patogene externe care pot provoca infecții și întărește sistemul imunitar, sporindu-ne apărarea împotriva infecțiilor bacteriene și virale.

Cu toate acestea, flora intestinală poate fi alterată din cauze multiple, una foarte frecventă fiind consumul unei diete sărace în fibre și un exces de carne, grăsimi și zaharuri, care poate avea un efect foarte negativ asupra florei.

Pe de altă parte, îmbătrânirea este o altă cauză a alterărilor pe care le pot suferi aceste microorganisme, deoarece, de la o anumită vârstă încolo, se înregistrează o creștere a bolilor, infecțiilor și simptomelor digestive.

Cea mai sănătoasă modalitate de a echilibra starea florei intestinale este consumul de alimente sănătoase, inclusiv probiotice, care conțin microorganisme vii menite să mențină sau să îmbunătățească bacteriile „bune” ale organismului (microbiota normală).

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Superalimentul probiotic care ajută la refacerea echilibrului florei intestinale

Unul foarte recomandat este kefirul, care se caracterizează prin faptul că este un produs lactat, adică a fermentat laptele datorită acțiunii unei serii de drojdii și bacterii.

Site-ul Saber Vivir subliniază că acest aliment probiotic conține proteine cu valoare biologică ridicată, calciu, fosfor, magneziu, magneziu, vitamine din complexul B și probiotice. De asemenea, Ramón de Cangas, din partea Comitetului consultativ al Consiliului General al Dieteticienilor-Nutriționiști, precizează site-ului că „deși chefirul conține și grăsimi saturate, există dovezi științifice care sugerează că grăsimile din lapte (din produsele lactate integrale) nu sunt dăunătoare”.

În ceea ce privește beneficiile sale, fiind un aliment probiotic, ajută la regenerarea florei intestinale și este indicat în caz de indigestie, candidoză, constipație sau diaree, precum și pentru stimularea apărării organismului.

Concret, pentru constipație, site-ul Cuerpo y Mente explică faptul că, dacă este strecurat după 24 de ore, laptele de chefir are un ușor efect laxativ, în timp ce dacă este lăsat mai mult timp, pe lângă faptul că este mai acid, devine astringent.

Recent Posts

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

2 minute ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

31 de minute ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

o oră ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

2 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

2 ore ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

3 ore ago

Citeste si: