Din cuprinsul articolului
Menținerea unei alimentații echilibrate și sănătoase este esențială pentru sănătatea noastră, mai ales dacă este însoțită de activitate fizică regulată și este esențială pentru prevenirea bolilor netransmisibile, precum obezitatea, hipertensiunea sau diabetul, printre altele.
In acest sens, unele alimente contin proprietati antioxidante care ajuta la neutralizarea actiunii radicalilor liberi si exercita un efect protector, precum si fibre si vitamine esentiale pentru organismul nostru. Dar ce alimente pot fi adăugate în dieta zilnică pentru a ajuta la obținerea unui abdomen plat?
Afinele, ca și alte fructe roșii, sunt bogate în minerale, precum potasiul, și în vitamine, precum vitamina C. Din acest motiv, experții în nutriție recomandă consumul lor.
Oferă o cantitate considerabilă de fibre, conțin antioxidanți esențiali și proprietăți diuretice pentru a elibera excesul de lichide din organism, deci sunt ideale pentru a obține un abdomen plat.
De fapt, așa cum s-a întâmplat cu alte alimente precum avocado sau semințele de chia, afinele au devenit un „super-aliment”.
Trebuie amintit că „nu există o definiție științifică a superalimentelor, ceea ce avem este o percepție că sunt alimente exotice, pe care nu le consumam în mod normal și cărora li se atribuie efecte extraordinare asupra sănătății”, a explicat pentru Nutricion.
Deși este adevărat că unele produse sunt clasificate drept „super-alimente” fără a avea beneficii pentru sănătate, există și alimente care conțin compoziții nutritive interesante, cum este cazul afinelor.
In ceea ce priveste compozitia nutritiva, aportul caloric este cu adevarat redus, doar 33 de kilocalorii la 100 de grame consumate, si sunt deosebit de bogate in vitamine, fibre si minerale esentiale.
De asemenea, se remarcă prezența antocianilor și carotenoidelor cu proprietăți antioxidante. „Deci, pot fi benefice pentru reglarea diferitelor stări inflamatorii sau pot interveni în acțiunea antibacteriană”, a subliniat medicul dietetician-nutriționist, Adriana Oroz.
În ceea ce privește mineralele prezente în acest fruct, se remarcă potasiul, necesar sistemului muscular și nervos. În plus, aportul de fibre „ajută la tratarea constipației și la reglarea tranzitului intestinal”, a adăugat expertul.
Prin urmare, toate proprietățile sale nutritive îl fac benefic și merită să fie consumat în cadrul unei alimentații echilibrate, ajutând profilul lipidic și combaterea acțiunii dăunătoare a radicalilor liberi.
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…