Din cuprinsul articolului
Există un aliment care te ajută să te meți în formă şi sănătos! Este bogat în macronutrienți, vitamine și minerale.
Indiferent că nu au devin vegetarieni sau vegani, oamenii încearcă să trăiască mai sănătos și înlocuiesc carnea. Multi dintre cei care au luat decizia de a face aceste schimbari ajung în situația de a se întreba ”și eu ce mai mananc?”
Ei bine, corpul omenesc are nevoie de proteine pentru a activa orice proces din corp (0,8 si 2g de proteine pe kilogram de greutate corporala). Leguminoasele sunt principala sursă de proteine vegetale și sunt considerate proteine incomplete. Ele se consumă împreuna cu cereale (paine integrala sau lipie), orez sau seminte (susan, canepa) pentru a obține un profil complet de aminoacizi, adica o proteina completa.
Printre leguminoase se numără și lupinul sau fasolea lupini, planta bogată în proteine care înlocuiește cu succes carnea.
Boabele de lupin, de culoarea muștarului, conțin o mulțime de fibre, aminoacizi esențiali, plus o mulțime de vitamine și minerale precum magneziu.
Lupinul este transformat cu succes în ”carne vegană”
legume
Este folosit din ce în ce mai des pentru fabricarea produselor care nu conțin proteină animală, înlocuind soia, care este din ce în ce mai controversată, mazărea sau grâul, în cazul dietelor celor cu intoleranță la gluten.
Lupinul este o leguminoasă care aparține aceleiași familii ca și alunele. Fasolea de lupin este un aliment tradițional din bucătăria mediteraneană. Boabele de lupin sunt consumate întregi și, de asemenea, folosite pentru a face ingrediente precum făina de lupin sau proteinele de lupin.
Acesta este adesea folosit și în produse de patiserie și paste, inclusiv în produsele fără gluten.
Este important de știut că persoanele care sunt alergice la alune, pot avea reacții și la lupin, potrivit fda.gov.
La fel ca și restul leguminoaselor, lupinul este o sursă incredibilă de proteină. Totodată, fasolea lupini este bogată și în alți macronutrienți, vitamine și minerale.
Proteine: conține cu aproximativ 25% mai multe proteine decât o porție de carne de pui
O porție de fasole uscată de lupin ar putea oferi cantitatea necesară de proteine pentru întreaga zi. Fasolea de lupin se află în topul alimentelor ca sursă de proteine. O porție de fasole lupin conține cu aproximativ 25% mai multe proteine decât o porție de carne de pui.
Grăsimi: 9,7 g la fiecare porție de 100 g
Fasolea Lupini este bogată în grăsimi, conținând 9,7 g la fiecare porție de 100 g. Cu toate acestea, cea mai mare parte a grăsimilor constă în acizi grași polinesaturați și mononesaturați sănătoși.
Carbohidrați: 40,37 g
O porție de 100 g de fasole lupin conține 40,37 g de carbohidrați. Asta înseamnă că lupinul conține de 1,4 ori mai mulți carbohidrați decât orezul. Cu toate acestea, lupinul are un conținut scăzut de zaharuri, conținând în principal fibre alimentare.
Fasolea de lupin este o sursă excelentă de vitamine din complexul B, precum și de vitamina C. Oferă, de asemenea, cantități mari de vitamina B2, vitamina B3, vitamina B5, vitamina B6 și acid folic sau vitamina B9.
Totodată, fasolea lupini se află în primele 30% dintre alimente ca sursă de vitamina C.
Indice glicemic: Ținând cont că lupinul este bogat în fibre alimentare și sărac în zaharuri, indicele glicemic este considerat a fi foarte scăzut, fiind recomandat și în cazul diabeticilor.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…