Din cuprinsul articolului
Cancerul de colon este o boală care, după cum sugerează și numele, afectează colonul sau intestinul gros, așa cum mai este cunoscut. Este cauzat de creșterea necontrolată a celulelor deteriorate (canceroase) în organul în cauză. Deși poate apărea la orice vârstă, atacă, de obicei, adulții mai în vârstă.
Principalele sale simptome sunt, printre altele, modificări ale obiceiurilor intestinale, dureri abdominale, sânge în scaun, slăbiciune sau oboseală, pierdere în greutate fără motiv. Cauza exactă a bolii nu este cunoscută. Cu toate acestea, un stil de viață nesănătos poate stimula apariția ei.
Diabetul „este o boală în care nivelul de glucoză (zahăr) din sânge este foarte ridicat. Glucoza provine din alimentele pe care le consumați. Insulina este un hormon care ajută glucoza să intre în celule pentru a le furniza energie. În cazul diabetului de tip 1, organismul nu produce insulină. În cazul diabetului de tip 2, cel mai răspândit tip, organismul nu produce sau nu utilizează insulina în mod corespunzător. Fără suficientă insulină, glucoza rămâne în sânge”, explică Medline Plus, US National Library of Medicine.
„În timp, o cantitate prea mare de glucoză în sânge poate cauza probleme grave. Poate afecta ochii, rinichii și nervii. Diabetul poate provoca, de asemenea, boli de inimă, accidente vasculare cerebrale și necesitatea amputării unui membru. Femeile însărcinate pot, de asemenea, să dezvolte diabet, numit diabet gestațional”, adaugă acesta.
Dieta este un factor foarte important în prevenirea apariției cancerului de colon și a diabetului. Există un aliment pe bază de plante care are capacitatea de a preveni și de a combate ambele boli.
Este vorba de usturoi, care își are originile în Asia Centrală. Este consumat încă din cele mai vechi timpuri. Este unul dintre cele mai sănătoase alimente existente. Conține o cantitate mare de vitamine și minerale, motiv pentru care este atât de important pentru organism.
„Datorită acțiunii alicinei, aliinei și ajoenei, care sunt compuși sulfuroși, usturoiul are un efect antioxidant, care împiedică formarea radicalilor liberi și protejează celulele organismului. În plus, sulfurile de alil ajută la stimularea anumitor enzime care detoxifică organismul de agenții care provoacă cancerul de colon”, precizează site-ul portughez Tua Saúde.
Site-ul mai notează că „potrivit unor studii, usturoiul are proprietăți antidiabetice care sunt legate de capacitatea sa de a crește secreția de insulină din celulele beta ale pancreasului, îmbunătățind funcția acestora, ajutând astfel la prevenirea și controlul diabetului”.
În ciuda beneficiilor sale, usturoiul, ca toate alimentele, trebuie consumat cu moderație, fără excese. Acest aliment de origine vegetală poate fi consumat în stare naturală, adică crud. De obicei, se consumă pe stomacul gol.
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…