Din cuprinsul articolului
Unul dintre cele mai importante organe din corpul uman este ficatul, acesta fiind al doilea organ ca mărime după piele. Un stil de viață sănătos este esențial pentru ca acesta să funcționeze corect. Trebuie remarcat faptul că nivelurile ridicate de colesterol din sânge afectează ficatul.
Profesioniștii din domeniul sănătății recomandă o dietă sănătoasă și exerciții fizice regulate pentru a menține ficatul în condiții optime. Băuturile alcoolice sunt unele dintre produsele care afectează cel mai mult ficatul. Fumatul dăunează, de asemenea, ficatului, așa că cel mai bine este să evitați acest obicei prost.
„Ficatul este un organ de culoare brun-roșiatică închisă, cu o formă foarte asemănătoare unui triunghi, cântărește în medie 1.500 de grame și este situat în partea superioară dreaptă a cavității abdominale, sub diafragmă și deasupra stomacului, rinichiului drept și intestinelor. Trebuie remarcat faptul că ficatul este unul dintre cele mai importante organe în ceea ce privește activitatea metabolică din organism, reglând majoritatea nivelurilor de substanțe chimice din sânge și secretă o substanță numită bilă, care ajută la transportul deșeurilor din ficat”, explică site-ul CT Scanner Group.
„Tot sângele care părăsește stomacul și intestinele trece prin ficat, care îl procesează, îl descompune și îl echilibrează, eliminând astfel multe substanțe care pot fi dăunătoare pentru organism, creând substanțe nutritive și metabolizând medicamentele astfel încât organismul să le poată folosi fără ca acestea să fie toxice”, adaugă site-ul web.
Atunci când se menține un stil de viață nesănătos, afecțiunile care pot afecta ficatul includ ficatul gras, ciroza, boala Wilson, hepatita, hepatita A, hepatita B, hepatita C, icterul și cancerul de ficat.
Pentru a preveni aceste boli, este așadar necesar să curățăm ficatul în mod regulat. Există un aliment pe bază de plante care ajută la atingerea acestui obiectiv și care stimulează, de asemenea, producția de bilă. Acesta este turmericul, o plantă erbacee care este folosită de mulți ani pentru proprietățile sale medicinale.
„Turmericul este unul dintre cele mai sănătoase condimente pentru ficat. Îl puteți folosi ca și condiment și chiar ca și colorant pentru mâncărurile dumneavoastră. Turmericul facilitează detoxifierea ficatului, ajută la reducerea inflamațiilor hepatice, facilitează digestia și stimulează producția de bilă”, precizează site-ul specializat Mejor con Salud.
Turmericul poate fi consumat și sub formă de ceai, dar înainte de a-l ingera în această stare un profesionist din domeniul sănătății trebuie să autorizeze acest lucru în funcție de condițiile fiecărei persoane. De asemenea, este esențial să nu se adauge zahăr sau îndulcitori artificiali, deoarece aceste substanțe strică proprietățile plantei.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…