Din cuprinsul articolului
Superalimentele se definesc prin concentrația mai multor substanțe nutritive, vitamine și minerale esențiale într-un singur aliment, față de produsele obișnuite. Acestea ne asigură un aport de substanțe vitale pentru buna activitate a organismului nostru, stimulând sistemul imunitar și funcțiile acestuia. Care este superalimentul bogat în calciu, fier și omega-3, recomandat de un medic nutriționist?
Sardinele sunt pești mici, care se hrănesc cu alge și care sintetizează foarte bine acizii grași, precum omega-3. De asemenea, sardinele conțin o cantitate importantă de calciu și fier, esențiale pentru sănătatea oaselor și buna funcționare a sistemului circulator. Iată de ce recomandă Mihaela Bilic superalimentul bogat în calciu, fier și omega-3 și ce proprietăți benefice poate avea asupra ta!
„Conserva de sardine
Este un produs “3 în 1” cu o valoare nutrițională uluitoare, pe cât de banal și accesibil ca preț este- un concentrat de calciu, fier și Omega 3. Peștii mici sunt la baza lanțului trofic, mănâncă alge și concentrează ca nimeni alții acizii grași Omega 3.Plus-uri:
-sardina este prin excelență un pește sălbatic, pe multe conserve e trecută și zona de pescuit
-are Omega 3 mai mult decât în somon și zero risc de contaminare cu mercur
-sursă de proteine complete de calitate înaltă, ușor de digerat și fără colagen
-dacă conserva e în sos tomat (mediu acid), crește absorția fierului
-este un produs fiert, care se poate mânca cu tot cu oase- sursă de calciu mai eficientă ca orice suplimentMinus-uri:
-dacă e în ulei (fie el și de măsline), scurgeți-o bine-fiecare lingură de ulei are 100 cal
-dacă e în sos tomat, atenție la ingrediente- să fie doar pește și roșii, fără agenți de îngroșare, amidon sau zahăr.
Porția corectă: 100g cu 170-190 cal și preț variabil de 3-8 lei. Ideal de combinat cu legume/salată pentru o masă de seară fără carbohidrați”, recomandă renumitul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Instagram.