Categories: Ştiri sănătate

Superalimentele care luptă împotriva îmbătrânirii începând cu 50 de ani

Alimentația sănătoasă joacă un rol foarte important în calitatea vieții, iar alimentele cu proprietăți antiinflamatorii pot juca un rol crucial în încetinirea îmbătrânirii și în prevenirea bolilor legate de vârstă.

De aceea, atunci când împliniți 50 de ani, ar trebui să aveți și mai multă grijă la alimentație.

De fapt, inflamația cronică este un factor-cheie în procesul de îmbătrânire și este legată de diverse afecțiuni, cum ar fi bolile de inimă, diabetul de tip 2, artrita și declinul cognitiv. Prin urmare, consumul de alimente cu proprietăți antiinflamatorii poate ajuta la reducerea acestei inflamații și la contracararea efectelor sale negative.

Superalimente pentru a încetini îmbătrânirea

Luați aminte la superalimentele pe care experta în nutriție clinică, alimentație și fondatoarea ‘Naturae Nutrition’, Selana Sainz, le-a evidențiat pe site-ul său.

Broccoli

Broccoli este o plantă din familia Brassicaceae, numită anterior cruciferous, potrivit Federației Spaniole de Nutriție (FEN) și este un exemplu ideal de legumă antiinflamatoare. Este, de asemenea, o sursă de potasiu, care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și a mușchilor.

Cacao

Cacao la o puritate de 85-100% este un aliment capabil să furnizeze energie, dar și să calmeze și să sature. Componentele sale, în special corticoizii și polifenolii naturali, îmbunătățesc metabolismul hormonal și ajută la blocarea unuia dintre factorii metabolici care favorizează inflamația, după cum explică Naturae Nutrition.

Somon

Potrivit FEN, somonul este o sursă de proteine, acizi grași mononesaturați și nesaturați, acizi grași omega-3, iod, potasiu, fosfor, seleniu, vitamina B6, B12, tiamină, niacină, vitamina D și E. Toate acestea fac din acest pește gras un superaliment care, pe lângă efectul său antiinflamator, furnizează vitamina D, necesară pentru fixarea calciului în oasele noastre.

Nuci

Nucile sunt un aliment foarte antiinflamator și o sursă excelentă de fibre, minerale precum zincul și omega 3, cea mai sănătoasă grăsime care există și care are un efect bun asupra inimii.

Ghimbir

Ghimbirul are vitaminele B, C și gingerol, două componente recomandate pentru a întârzia îmbătrânirea și a combate tot felul de boli, în special cele cauzate de inflamații și cele care afectează sistemul circulator.

Recent Posts

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

14 minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

35 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

55 de minute ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Tradiții și superstiții de Mihail și Gavril: ce NU AI VOIE să faci pe 8 noiembrie! Te urma ghinionul

Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…

2 ore ago

Citeste si: