Două universități italiene în colaborare cu Universitatea Granada din Spania au făcut o descoperire uimitoare în domeniul gastronomiei. Ele au creat niște super-spaghete, care sunt cu mult mai sănătoase și care chiar ajută la reducerea bolilor cardiovasculare.
Acest tip de paste sunt elaborate din făină funcționale, adică, procedura folosită la obținerea acestei făini permite divizarea produsului măcinat în diferite fracțiuni fără să-i altereze proprietățile, explică Cercetătorul șef, Ana María Gómez Caravaca pentru Agerpres.
„Comparând produsul final obținut cu produsele deja prezente pe piață, am observat că pastele noastre sunt mai bogate în beta-glucan”, a explicat autoarea principală a studiului care a precizat că aceste „super-spaghete” pot reduce riscul bolilor cardiovasculare.
Cercetările au permis obținerea a două tipuri de paste – una bogată în antioxidanți și una bogată în proteine.
A.
Sursa – Agerpres
Ion Țiriac s-a angajat într-un proiect caritabil ambițios alături de Fundația Metropolis, care vizează construirea…
Novo Nordisk, compania daneză care a revoluționat deja piața cu medicamentele Ozempic și Wegovy, se…
APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…
Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…
La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…