Sari la conținut

Super-alimente de sezon care ajută la slăbit

Verdeţurile şi fructele de sezon fac minuni pentru sănătate. Frunzele verzi menţin supleţea, iar ridichea menține senzația de sațietate și ajută digestia.

Tulpinile şi frunzele de păpădie sunt comestibile şi pot fi adăugate în salate, pentru a obţine o adevărată explozie de vitamine, precum magneziu, fosfor, cupru şi fier. În plus, frunzele uşor amărui mustesc de beta- caroten, un antioxidant extrem de util imunităţii.

Nutriţionistul Luiza Pârvu recomandă aceste verdeţuri celor care vor să slăbească şi să-şi menţină energia la cote maxime. „Au puţine calorii şi foarte multă vitamina C. Sunt bune la cină, sub formă de salată, peste care turnăm un dressing uşor pe bază de iaurt şi lămâie”.

Rucola

Frunzele de rucola, asemănătoare celor de păpădie, dar rotunjite la colţuri, conţin mai mulţi nutrienţi decât orice alte frunze verzi.

O puteţi înlocui cu ştevia, mai uşor de procurat, pentru care nutriţioniştii au numai cuvinte de laudă.

Anghinare

Sursă excelentă de fibre, precum şi de potasiu şi acid folic. Poate fi gătită la grătar, fiartă sau adăugată la o supă sau chiar lângă o friptură. Există o mulţime de reţete pentru a găti anghinare umplută.

Sparanghel alb

Sparanghelul este cel mai gustos primăvara. În ceea ce priveşte efectele benefice asupra sănătăţii, este o sursă de vitamina A şi C, dar şi de fibre. Spre deosebire de sparanghelul obişnuit, cel alb are o coajă mai tare, uşor amăruie, care trebuie îndepărtată înainte de preparare. Poate fi servit fiert şi cu puţină zeamă de lămâie.

Ridichea, săracă în calorii şi bogată în apă, reprezintă gustarea perfectă pentru zilele de primăvară, datorită senzaţiei de saţietate care se menţine un timp îndelungat.
De este mai mult decât indicata în curele de primăvară. Pe lângă gustul săţios al acestora, ridichile sunt ideale în cure de detoxifiere, alături de salata verde. Spălaţi foarte bine frunzele de salată verde şi tocaţi-le mărunt. Adăugaţi o legătură de ceapă verde şi ridichi mărunţite. Este recomandat să acriţi salata cu zeama de la o lămâie. Încercaţi să nu puneţi prea multă sare, deoarece aceasta reţine apa în ţesuturi. Pentru o dietă fără probleme consumaţi această salată de cel puţin trei ori pe zi. Ridichile vă taie pofta de mâncare, dar în acelaşi timp vă ajută în refacerea vitalităţii organismului.

Totuşi, persoanele cu sensibilitate gastrică crescută ar fi bine să le evite, altfel pot suferi de stări de balonare şi flatulenţă.

„Alţii nu tolerează gustul. Soluţia ar fi să le amestece cu alte legume şi să le asorteze cu o friptură”, recomandă nutriţionistul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel