Din cuprinsul articolului
Din păcate, în corpul nostru se acumulează o cantitate mare de toxine în fiecare zi. Aceste toxine provin în principal din alimentele pe care le consumăm, dar și din poluare sau obiceiuri nesănătoase precum fumatul sau băutul, de exemplu.
Stresul sau lipsa somnului și odihnei împiedică și eliberarea de hormoni „buni” fără de care organismul reține toxine care te fac să te simți obosit, trist sau care pot dezvolta pe viitor boli grave.
Organismul are câteva instrumente pentru a scăpa de ele:
Ficatul, rinichii, plămânii, intestinele și pielea sunt responsabile pentru curățarea corpului nostru.
Ficatul procesează substanțele toxice și, prin sânge, le trimite la rinichi pentru a fi eliminate prin urină sau prin bilă către intestine pentru a fi expulzate sub formă de fecale. Până la 12 tipuri de cancer pot avea originea în ficat, așa că este foarte important să-l păstrați curat.
Pielea, la rândul ei, elimină toxinele prin transpirație, curățându-și și stratul exterior.
Rolul plămânilor este de a furniza oxigenul proaspăt necesar curățării și îndeplinirii acestor funcții.
Super-aliment pentru purificarea organismului
Este oportun să subliniem că detoxifierea este destul de necesară, deoarece prin aceasta se pot elimina toxinele, se pot echilibra colesterolul, zahărul, printre altele, scrie Semana.
La fel, este necesar de subliniat faptul că organismul se purifică și se detoxifică, iar în acest proces intervine ficatul, care transformă aceste substanțe toxice în altele mai inofensive și toarnă deșeurile în intestin prin bilă, astfel încât să fie eliminate în fecalele.
În plus, toxinele care au fost transformate în elemente inofensive ajung la rinichi și sunt eliminate prin urină, dar acest lucru se poate întâmpla și prin transpirație.
Cu toate acestea, atunci când există excese de diferite alimente și băuturi, atât ficatul, cât și rinichii nu pot sintetiza toxinele din cauza conținutului ridicat al acestora în organism.
Prin urmare, există câteva alimente care îndeplinesc această funcție și una dintre ele sunt anghinarele care, conform portalului Body Mind, ajută ficatul să metabolizeze grăsimile și să elimine toxinele. Așadar, acest aliment inclus în dieta zilnică oferă un beneficiu unic organismului uman astfel încât să nu sufere consecințe negative cu excesul de substanțe nocive.