Din cuprinsul articolului
Unul dintre cele mai eficiente medicamente naturale este usturoiul. Acesta previne bolile de inimă, reduce nivelul de colesterol şi scade tensiunea arterială.
Beneficiile supei de usturoi
- Reduce nivelul colesterolului rău și al trigliceridelor
- Scade tensiunea arterială
- Previne rigidizarea arterelor (ateroscleroză). Pe măsură ce îmbătrânești, arterele ăși pierd din flexibilitate, iar sângele circulă mai greu. Usturoiul curăță arterele și le menține flexibile.
- Îmbunătățește circulația și previne formarea cheagurilor de sânge
- Scade febra, ameliorează tusea, durerile de cap și durerile de stomac
- Anumite studii susțin că poate preveni cancerul de colon, rectal și de stomac
Cum se prepară supa de usturoi
Ingrediente
- 20-25 căței de usturoi tocați mărunt;
- 2 linguri ulei de măsline;
- 1 ceapă tocată mărunt;
- un sfert de rădăcină de țelină;
- 2-3 cartofi;
- o linguriță unt;
- 2 morcovi;
- pătrunjel;
- sare ți piper după gust;
- puțină smântână
Mod de preparare:
1. Pune intr-o tigaie uleiul si untul, adauga ceapa si las-o sa se inmoaie pentru vreo 30 de secunde. Nu trebuie sa lasi ceapa sa se caleasca.
2. Adauga apa, morcovii, telina si cartofii, lasa-le sa fiarba bine, dupa care adauga usturoiul maruntit pentru inca vreo 5 minute pe foc, pana cand toate ingredientele sunt fierte bine. Pentru ca supa sa fie cremoasa, foloseste blenderul. Adauga sare cat iti place.
3. La sfarsit, adauga smantana si patrunjelul.