Supa de roșii este o minunăție de supă, mai ales vara, când avem atâtea legume proaspete și pline de nutrienți.
Supa de roșii poate fi mâncată la orice oră, nu îngrașă, ne hidratează și ne aduce vitamine atât de necesare mai ales în sezonul cald, când transpirăm mult și eliminăm multe săruri.
Nu în ultimul rând, este sățioasă, conține licopen și este comod de consumat. Nici nu este nevoie s-o mai încălzești, este un deliciu atât caldă, cât și rece.
O poți pregăti foarte rapid și este preferata atât a adulților, cât și a copiilor.
Dacă ții la siluetă, o consumi ca atare, cu câteva crutoane. Dacă vrei să te bucuri la maxim de ea, poți adăuga găluști sau orez.
Roşiile sunt un adevărat izvor de sănătate, fiind „echipate” cu o mulţime de nutrienţi care ne protejează împotriva unor afecţiuni grave, precum cancerul. Roşiile conţin cantităţi mari de vitamina C, 100 de grame de roşii asigurând 40% din necesarul zilnic de vitamina C. De asemenea, 100 de grame de roşii asigură 15% din doza zilnică recomandată de vitamina A, 8% din cantitatea zilnică de potasiu şi 10% din cantitatea recomandată de fier. „Pigmentul roşu, cel care dă culoarea tomatelor, este licopenul, un antioxidant cu numeroase efecte benefice asupra organismului. La fel ca şi alţi antioxidanţi, licopenul neutralizează efectele negative ale radicalilor liberi”, subliniază medicul Luigi Gratton, membru în „Programul de analiză a obezităţii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universitaţii California din Los Angeles (UCLA).
Iată cum se face supa de roșii
Ingrediente
2 kg roşii moi
2 morcovi, daţi pe răzătoare
1 ardei gras roşu, tăiat cubuleţe
1 ceapă, tocată
30 ml ulei
sare
piper
Mod de preparare
Opăreşti roşiile, apoi le descojeşti. Le pui la fiert, aproximativ 10 minute. Separat, în alt vas, căleşti morcovii, ceapa şi ardeiul. După ce s-au înmuiat, stingi cu apă fiartă. Roşiile fierte le mixezi cu blenderul ori le dai prin sită (în acest fel supa va avea mai puţine seminţe), apoi le torni peste legumele care fierb separat. Potriveşti de sare şi piper, apoi mai dai supa în câteva clocote. La final, poţi servi supa de roşii cu găluşte de griş cu orez fiert ori cu smântână şi busuioc verde.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…