Supa de roșii este o minunăție de supă, mai ales vara, când avem atâtea legume proaspete și pline de nutrienți.
Supa de roșii poate fi mâncată la orice oră, nu îngrașă, ne hidratează și ne aduce vitamine atât de necesare mai ales în sezonul cald, când transpirăm mult și eliminăm multe săruri.
Nu în ultimul rând, este sățioasă, conține licopen și este comod de consumat. Nici nu este nevoie s-o mai încălzești, este un deliciu atât caldă, cât și rece.
O poți pregăti foarte rapid și este preferata atât a adulților, cât și a copiilor.
Dacă ții la siluetă, o consumi ca atare, cu câteva crutoane. Dacă vrei să te bucuri la maxim de ea, poți adăuga găluști sau orez.
Roşiile sunt un adevărat izvor de sănătate, fiind „echipate” cu o mulţime de nutrienţi care ne protejează împotriva unor afecţiuni grave, precum cancerul. Roşiile conţin cantităţi mari de vitamina C, 100 de grame de roşii asigurând 40% din necesarul zilnic de vitamina C. De asemenea, 100 de grame de roşii asigură 15% din doza zilnică recomandată de vitamina A, 8% din cantitatea zilnică de potasiu şi 10% din cantitatea recomandată de fier. „Pigmentul roşu, cel care dă culoarea tomatelor, este licopenul, un antioxidant cu numeroase efecte benefice asupra organismului. La fel ca şi alţi antioxidanţi, licopenul neutralizează efectele negative ale radicalilor liberi”, subliniază medicul Luigi Gratton, membru în „Programul de analiză a obezităţii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universitaţii California din Los Angeles (UCLA).
Iată cum se face supa de roșii
Ingrediente
2 kg roşii moi
2 morcovi, daţi pe răzătoare
1 ardei gras roşu, tăiat cubuleţe
1 ceapă, tocată
30 ml ulei
sare
piper
Mod de preparare
Opăreşti roşiile, apoi le descojeşti. Le pui la fiert, aproximativ 10 minute. Separat, în alt vas, căleşti morcovii, ceapa şi ardeiul. După ce s-au înmuiat, stingi cu apă fiartă. Roşiile fierte le mixezi cu blenderul ori le dai prin sită (în acest fel supa va avea mai puţine seminţe), apoi le torni peste legumele care fierb separat. Potriveşti de sare şi piper, apoi mai dai supa în câteva clocote. La final, poţi servi supa de roşii cu găluşte de griş cu orez fiert ori cu smântână şi busuioc verde.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…