Sunteți predispuși să faceți un atac de cord? Iată care sunt riscurile și cum le poți elimina pentru a preveni atacul de cord

Potrivit Federației Mondiale a Inimii, dacă ambii părinți au suferit de boli de inimă înainte de 55 de ani, riscul de a dezvolta boli de inimă poate crește cu 50% comparativ cu populația generală. Deci, dacă bolile de inimă apar în istoricul familiei tale, ești predispus să faci un atac de cord.

Potrivit Federației Mondiale a Inimii, dacă o rudă de sex masculin de gradul întâi, cum ar fi un tată sau un frate, a suferit un atac de cord înainte de vârsta de 55 de ani sau dacă o rudă de sex feminin de gradul I a suferit un atac de cord înainte de vârsta de 65 de ani, vă aflați la risc mai mare de a dezvolta boli de inima. Dacă ambii părinți au suferit de boli de inimă înainte de 55 de ani, riscul de a dezvolta boli de inimă poate crește cu 50% comparativ cu populația generală.

Există anumite afecțiuni cardiace care apar în familii, cum ar fi cardiomiopatia, care afectează structura fizică a inimii și capacitatea acesteia de a pompa sângele în mod eficient. Apoi, există probleme de aritmie sau ritm cardiac și anumite probleme structurale ale aortei, cea mai mare arteră din corp.

Când vine vorba de boala coronariană (CAD), puteți moșteni o genă sau un grup de gene care vă vor face să aveți mai multe șanse de a avea colesterol rău. De fapt, există o tulburare genetică care duce la niveluri ridicate de tipul particulelor LDL mici și dense. Apoi, există o anomalie genetică rară cunoscută sub numele de hipercolesterolemie familială (FH) care are ca rezultat niveluri anormal de ridicate de colesterol lipoproteic cu densitate mică (LDL-C).

Deci, iată ce puteți face pentru a vă controla sănătatea inimii:

  1. Urmăriți istoricul familiei

Este posibil ca bolile de inimă să nu provoace simptome pentru început, deci este crucial să știți dacă există antecedente familiale de colesterol ridicat, boli cardiace precoce sau atacuri de cord. Amintiți-vă că nu doar sănătatea părinților dvs. vă influențează riscul, ci și sănătatea fraților dvs. contează.

  1. Faceți regulat analize

Testează-ți regulat tensiunea arterială, profilul lipidic și glicemia, conform recomandărilor medicului. Deoarece vârsta la care oamenii suferă de boli de inimă este în scădere, este recomandabil să faceți testul încă de la vârsta de 18 ani sau mai devreme dacă aveți un risc. De fapt, Academia Americană de Pediatrie recomandă, de asemenea, că, dacă o familie are un model de atacuri de cord sau boli de inimă la bărbați înainte de 55 de ani sau la femei înainte de 65 de ani, copiii din acea familie ar trebui să fie supuși testelor de colesterol încă de la vârsta de 2 ani.

  1. Mănâncă o dietă sănătoasă pentru inimă

Aceasta înseamnă consumul de grăsimi saturate minime (cum ar fi lactatele și untul integral), fără grăsimi trans (care se găsesc în produsele de panificație), mai puține carne procesată și mai multe legume cu frunze, fructe, cereale integrale și pește.

  1. Renunță la fumat

Fumatul crește dramatic șansele de a dezvolta boli cardio-vasculare. Evitați și fumul pasiv.

  1. Faceți exerciții în mod regulat

Țintește cel puțin 30 de minute de exerciții cardiovasculare (mers pe jos, alergare sau ciclism) în majoritatea zilelor săptămânii – îți măresc ritmul cardiac. Exercițiile fizice vă pot ajuta să vă gestionați greutatea și să reduceți riscul de apariție a unui atac de cord.

  1. Controlează-ți glicemia

Dacă aveți diabet, este esențial să luați medicamente și să urmați sfaturile pentru a vă menține glicemia sub control.

 

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

9 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

10 ore ago

Citeste si: