Din cuprinsul articolului
Lista celor mai falsificate alimente din lume. Experții din domeniul siguranței alimentare trag un semnal de alarmă în privința alimentelor considerate sănătoase, dar care sunt falsificate la nivel global.
Aproximativ 10% dintre produsele alimentare din țările dezvoltate sunt contrafăcute, lista alimentelor falsificate fiind tot mai mare, fapt ce are efecte nocive asupra sănătății.
Există chiar o bază de date a acestor ,,alimente problemă”, cu anumite alimente recurente pe lista neagră a falsificărilor, potrivit datelor „Food Fraud Database,” certificată de ONU prin FAO.
Practicile de falsificare variază de la adăugarea apei în lapte pentru a crește volumul, până la utilizarea substanțelor chimice pentru accelerarea coacerii fructelor.
Producătorii ajung să amestece argila, pietricelel, nisip și așchii de marmură în cereale, leguminoase și alte culturi pentru a crește artificial greutatea produselor, potrivit foodchainind.com., citat de antena3CNN.
Autoritățile din domeniul siguranței alimentare sunt în alertă constantă dar și consumatorii au un rol important în protejarea propriei sănătăți, fiind nevoiți să-și păstreze vigilența.
Cele mai falsificate alimente:
Consumatorii sunt îndemnați să rămână vigilenți și să-și aleagă cu atenție sursele de alimente pentru a evita capcanele falsificărilor alimentare. Informarea corectă este cheia în protejarea sănătății personale și a integrității alimentare.
Ion Țiriac s-a angajat într-un proiect caritabil ambițios alături de Fundația Metropolis, care vizează construirea…
Novo Nordisk, compania daneză care a revoluționat deja piața cu medicamentele Ozempic și Wegovy, se…
APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…
Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…
La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…