Din cuprinsul articolului
Chirurgul Dr. Reza Tirgari a împărtășit alegeri populare la prânz pe care oamenii ar trebui să se gândească cu adevărat să le evite.
„Trebuie să încetați să mai mâncați aceste cinci lucruri imediat”, a spus doctorul Reza Tirgari pe platforma de socializare TikTok.
Sucurile: elimină calciul din oase și cresc riscul de osteoporoză
„Numărul unu: sucuri”, a început el. „Chiar și sucurile fără zahăr conțin acid fosforic”.
Dr Tirgari a spus: „Acidul fosforic este teribil pentru dinții și oasele tale.
„Și elimină calciul din oase și crește riscul de osteoporoză”.
Se spune că orice tip de suc este „în general groaznic pentru sănătatea ta”.
În schimb, Dr. Tirgari a recomandat schimbarea sucurilor cu ceaiuri cu gheață.
Zahărul
„Al doilea lucru: zahăr”, a spus doctorul Tirgari. „Reduceți zahărul”, a sfătuit el.
În timp ce zahărul poate fi găsit în alimentele de zi cu zi, cum ar fi ciocolata, ca parte a unei oferte de masă, este proinflamator.
@drreza_t Avoid these 5 foods! Follow for more health and beauty tips #avalonlaser #fyp #sandiegomedspa #MakeNightsEpic
Sandvișurile cu carne procesată cresc riscul de cancer
În timp ce un sandviș este o alegere foarte comună pentru prânz, umpluturile pe care le alegeți ar putea fi dăunătoare.
Dr. Tirgari a spus că carnea foarte procesată – cum ar fi salamul, șunca și slănina – au fost legate de cancer.
„Riscul de cancer, inclusiv cancerul de colon, crește vertiginos cu mai multe porții de carne procesată pe zi, pe săptămână, pe lună”, a spus Dr. Tirgari.
Acesta este motivul pentru care ar trebui să le „eliminați”, deoarece „nu sunt bune ”.
Dr. Tirgari a spus că acest lucru este „foarte important” de reținut atunci când decideți ce să mâncați la prânz.
Uleiul de palmier folosit la prăjeli
Un alt nu este uleiul de palmier, pe care unii oameni îl pot folosi în timp ce gătesc un produs prajit, de exemplu.
Dr. Tirgari a spus: „Uleiul de palmier este unul dintre cele mai nesănătoase uleiuri saturate care există… mortal.”
Lactatele: cresc riscul apariției multor boli cardiovasculare
Iar ultimul pe lista lui se află lactatele, precum brânza, care „crește riscul apariției multor boli cardiovasculare”.