Din cuprinsul articolului
Sunt ideale pentru dietă: Aceste fructe au un conținut scăzut de carbohidrați
Fructele, în special cele care au un conținut scăzut de carbohidrați, sunt o modalitate excelentă de a face o masă mai sățioasă, fără a crește semnificativ conținutul de calorii.
Sunt pline cu vitamine și minerale care promovează sănătatea, precum și cu fibre sățioase. Este, de asemenea, completarea perfectă pentru a vă ajuta să construiți o farfurie sănătoasă fără a adăuga multe calorii suplimentare.
Concluziile unui studiu publicat în revista Circulation a Asociației Americane a Inimii au remarcat că participanții care au consumat cinci porții de fructe și legume în fiecare zi, spre deosebire de doar două, și-au redus riscul de boli cardiovasculare, cancer și mortalitate de orice cauză.
Un alt studiu arată că atât fructele, cât și legumele oferă organismului tău fibre alimentare, care pot reduce riscul de boli cardiovasculare și obezitate.
„Numărul maxim de grame de carbohidrați permis ca fructele să fie în continuare considerate cu conținut scăzut de carbohidrați poate varia în funcție de diferite surse și interpretări ”, spune Mary Sabat, MS, RDN, LD.
„În general, fructele care conțin aproximativ 5 grame de carbohidrați neți per porție sunt considerate sărace în carbohidrați. Carbohidrații neți se referă la conținutul total de carbohidrați minus conținutul de fibre.”
Sabat mai spune că „fibrele sunt un tip de carbohidrați care nu este digerat complet de organism”.
El subliniază, de asemenea, că „multe fructe cu conținut scăzut de carbohidrați tind să fie bogate în fibre, ceea ce contribuie și mai mult la beneficiile lor pentru sănătate”.
Fructe de pădure
Fructele de pădure oferă organismului antioxidanți care vă pot aduce beneficii atât intestinului, cât și creierului, protejându-vă în același timp de tulburările inflamatorii, tulburările metabolice, bolile cardiovasculare și cancerele.
Sabat adaugă că fructele de pădure „sunt, de asemenea, bogate în fibre, oferind beneficii suplimentare pentru sănătate, menținând în același timp numărul net de carbohidrați scăzut ” . De asemenea, recomandă în mod special căpșunile, zmeura și murele.
Afinele sunt „o sursă excelentă de fibre și sărace în calorii (62 de calorii per cană).
„Este, de asemenea, o sursă grozavă de vitamine și antioxidanți, deci este un ingredient câștigător pentru parfaituri cu iaurt, salate sau gustări”, adaugă Margulies.
Cât despre zmeură, Margulies explică că „au 64 de calorii pe cană, o altă sursă grozavă de fibre”.
Sunt, de asemenea, „bogate în vitamina C, potasiu și folat și nu au grăsimi, colesterol sau sodiu”.
În ceea ce privește căpșunile, el spune că au niveluri deosebit de ridicate de antioxidanți cunoscuți sub numele de polifenoli.
Caisele
Oferă multe beneficii, fiind, de asemenea, „relativ sărace în carbohidrați”, spune Sabat.
De asemenea, caisele „oferă o cantitate bună de fibre și sunt o sursă de vitamine A și C ”, adaugă Sabat.
Grapefruit
Grapefruitul poate face totul, de la îmbunătățirea sistemului imunitar la susținerea funcției cardiovasculare sănătoase. De asemenea, vă pot ajuta să vă gestionați greutatea.
„Sunt, de asemenea, bogate în fibre și vitamina C, ceea ce le face o alegere sănătoasă pentru o dietă săracă în carbohidrați.”
Perele
„Sunt asociate cu un risc redus de diabet, împreună cu sănătatea intestinală îmbunătățită și constipație”, spune Margulies. Perele pot duce la pierderea în greutate, mai spune expertul.
Merele
Un măr pe zi ține doctorul departe. Acesta poate fi și unul dintre motivele pentru care, după banane, merele au fost al doilea cel mai popular fruct din SUA în 2022, potrivit Asociației Internaționale de Produse Proaspete, potrivit Pro News.
Când vine vorba de o alegere sănătoasă, merele sunt „bogate în fibre și antioxidanți, care au fost legate de un risc mai scăzut de diabet, boli de inimă și cancer ”, spune Margulies, menționând că ele pot „promova pierderea în greutate și îmbunătăți sănătatea intestinului și creier”.
Pepenele verde
Deși pepenele verde are un conținut relativ ridicat de zahăr în comparație cu alte fructe, este încă o opțiune viabilă cu conținut scăzut de carbohidrați datorită conținutului său ridicat de apă, care diluează concentrația totală de zahăr.
Pepenele galben
„Pepenele galben este un fruct răcoritor care are un conținut relativ scăzut de carbohidrați în comparație cu mulți alții ”, spune Sabat. De asemenea, este o sursă bună de vitamine A și C.
Piersicile
Piersica este fructul despre care unii experți susțin că îl protejează împotriva obezității, diabetului, hipertensiunii și inflamațiilor, precum și a bolilor cardiovasculare, neurodegenerative și oncologice.
Ion Țiriac s-a angajat într-un proiect caritabil ambițios alături de Fundația Metropolis, care vizează construirea…
Novo Nordisk, compania daneză care a revoluționat deja piața cu medicamentele Ozempic și Wegovy, se…
APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…
Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…
La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…