Medicii cardiologi avertizează că hipertensiunea arterială (HTA) este cea mai des întâlnită boală cardiovasculară. În România, boala apare la persoane care au 30 de ani iar frecvența bolii crește odată cu înaintarea în vârstă. Tratamentul pentru HTA este permanent, aceasta fiind o afecțiune cronică.
Important în managementul bolii este și schimbarea stilului de viață, dar și respectarea tratamentului prescris de medicul cardiolog.
Ce este hipertensiunea arterială?
În literatura de specialitate, hipertensiunea arterială este definită ca o creștere constantă a tensiunii arteriale sistolice mai mare sau egală cu 140 mm Hg și/sau a tensiunii arteriale distolice peste 90 mm Hg.
De regulă, o persoană care are HTA este de regulă asimptomatică. De cele mai multe ori, boala este descoperită întâmplător. Uneori, poate avea o simptomatologie precum: cefalee mai ales dimineața, durerea fiind pulsatilă, insomnii, astenie fizică, amețeli, palpitații.
Tratamentul pentru HTA este obligatoriu
Tratamentul este obligatoriu, spun medicii, deoarece HTA constituie factor de risc major pentru boala coronariană ischemică și pentru boala cerebrovasculară, riscul cardiovascular al unui pacient hipertensiv fiind în strânsă legătură cu severitatea HTA, dar și cu asocierea altor factori de risc pentru ateroscleroză.
Totuși, pe lângă tratamentul de la cardiolog, există și unele remedii de ajutor, dar acest lucru nu înseamnă că se poate renunța la tratamentul de bază pentru HTA.
Iată ce rol au uleiurile esențiale când ai HTA:
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…