Sari la conținut

Suferiți de coagularea sângelui sau umflarea feței? Atenție, pot fi complicații ale cancerului pulmonar

Suferiți de coagularea sângelui, umflarea feței? Atenție, pot fi complicații ale cancerului pulmonar.

Cancerul pulmonar este printre cancerele cu cea mai rapidă răspândire, care provoacă, de asemenea, cel mai mare număr de decese din întreaga lume. Experții cred că majoritatea cazurilor de cancer pulmonar apar la cei care fumează, deși apare în mod semnificativ și la cei care nu fumează.

Dar riscul de cancer pulmonar planează și pe parcursul vieții asupra celor care au renunțat, chiar și după mulți ani. În afară de fumatul direct, expunerea la fumatul pasiv, expunerea la gazul radon (mai ales cu muncitorii în construcții) și cei cu antecedente familiale de cancer pulmonar sunt mai expuși riscului de a dezvolta această boală mortală.

Cancerul pulmonar - Tratament si simptome timpurii, cancer la plamani Cancer  pulmonar analize

Suferiți de coagularea sângelui sau umflarea feței? Atenție, pot fi complicații ale cancerului pulmonar

Pe măsură ce cancerul pulmonar progresează, apar multe complicații, ca urmare, apare răspândirea bolii, unele afectând chiar tratamentul. Câteva dintre ele sunt enumerate mai jos:

1. Coagularea sângelui: Cei care suferă de cancer pulmonar prezintă un risc foarte mare de tromboză care apare din cauza formării unui cheag de sânge într-o venă profundă. Este, de asemenea, o tulburare genetică care poate fi răspândită la alți supraviețuitori ai cancerului pulmonar din familie. Coagularea poate fi, de asemenea, fatală, provocând o afecțiune numită embolie pulmonară care împiedică fluxul de sânge către plămâni.

2. Umflare: Cancerul pulmonar într-o etapă ulterioară poate provoca mici tumori în jurul zonei pulmonare blocând vena principală care transportă sânge. Această restricție provoacă umflare sau inflamație pe față, brațe și gât.

3. Metastaze: Răspândirea celulelor canceroase din zona afectată către alte părți ale corpului se numește metastază. Se întâmplă în etapa ulterioară a cancerului pulmonar, afectând în principal creierul, ficatul și oasele, formând tumori mari în tot corpul.

4. Hipercalcemie: Hipercalcemia sau niveluri mai mari de calciu din sânge apar atunci când corpul tău eliberează paratiroidă, o proteină legată de hormoni care funcționează ca mecanism de apărare. Dacă suferiți de sete crescută, oboseală, dureri de stomac frecvente sau vărsături, faceți-vă un test pentru hipercalcemie.

5. Blocarea inimii: în etapele ulterioare, când cancerul pulmonar se răspândește agresiv la alte organe, tumorile din inimă încep să blocheze venele și arterele, transportând fluxul de sânge. Deși la început nu există simptome, această răspândire poate duce la situații care pun viața în pericol, care provoacă atacuri de cord și blocaj cardiac.

Complicațiile cancerului pulmonar apar pe măsură ce boala evoluează, dar pot apărea și ca urmare a tratamentului agresiv administrat pacientului pentru tratarea cancerului.

Rata de supraviețuire a pacienților diagnosticați cu cancer la plămâni depinde de stadiul în care se afla boala. Persoanele al căror cancer la plămâni este diagnosticat și tratat în stadiu incipient, au șanse de supraviețuire mai mari decât cele care depistează și tratează boala în stadiu avansat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel