Suferi de hipertensiune? Nu lua acest medicament niciodată. Riști să faci atac de cord!

Cu siguranță, medicamentele sunt benefice în tratarea diferitelor afecțiuni, simptome și boli. Cu toate acestea, ele nu sunt lipsite de contraindicații. Anumite persoane pot suferi după administrarea unui medicament necorespunzător.

Administrarea medicamentelor este dificilă. De aceea, medicii recomandă ca acestea să fie luate strict cu recomandarea medicului specialist, care înțelege schema completă de tratament și cunoaște contraindicațiile.

Astfel, unul dintre cele mai banale medicamente nu trebuie niciodată luat dacă suferi de hipertensiune. Riști să suferi un atac de cord.

Nu lua paracetamol dacă suferi de hipertensiune

Persoanele care suferă de hipertensiune arterială și care iau paracetamol au risc ridicat de a dezvolta afecțiuni grave, precum atacul de cord și accidentul vascular cerebral, arată datele unui studiu recent.

Medicii trebuie să evalueze riscurile și beneficiile pentru pacienții care iau acest medicament o perioadă mai îndelungată, susțin oamenii de știință de la Universitatea din Edinburgh, citați de BBC.

Aceștia susțin că nu este vorba despre paracetamolul luat pe termen scurt pentru a combate durerile de cap și febra. Cantitățile reduse, utilizate pentru tratarea unor simptome minore sunt sigure și nu impun riscuri.

Studiul a analizat evoluția medicală a 110 voluntari, dintre care două treimi luau medicamente pentru hipertensiune arterială.

Lor li s-a cerut să ia 1 gram de paracetamol de patru ori pe zi timp de două săptămâni – o doză obișnuită pentru pacienții cu durere cronică – și apoi pastile fără substanță activă timp de încă două săptămâni.

Studiul a arătat că paracetamolul a crescut tensiunea arterială, „unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru atacuri de cord și accident vascular cerebral”, a spus profesorul James Dear.

Astfel, cercetătorii îi sfătuiesc pe medici să le recomande pacienților cu durere cronică o doză cât mai mică de paracetamol și să-i supravegheze îndeaproape pe cei cu hipertensiune arterială și cu risc de boli de inimă pentru a elimina orice riscuri asociate administrării de paracetamol.

 

Recent Posts

INSP: Peste 400 de cazuri noi de COVID-19 şi şase decese în ultima săptămână

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…

8 minute ago

STUDIU. Femeile din Estul Europei muncesc de trei ori mai mult pentru produsele de igienă feminină

Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…

28 de minute ago

Anchetă de proporții în Sănătate: emitere de documente medicale false pentru a obține ilegal certificat de handicap. Ce au descoperit oamenii legii?

La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…

48 de minute ago

Imagini virale cu lilieci care zboară în saloanele copiilor internați la Spitalul Oltenița. Reacția conducerii

Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…

o oră ago

Sărbătoare 5 noiembrie: Doi mari sfinți în calendarul ortodox sunt sărbătoriți – ocrotitori ai căsniciei. Rugăciunea care rezolvă neînțelegerile în familie

Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…

o oră ago

Un simplu test de un minut ar putea prezice dacă ești în pericol să mori în următorii 10 ani

În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…

2 ore ago

Citeste si: