Suferi de ficat gras? Afecțiunea poate fi combătută prin dietă, în mod NATURAL

Ficatul este cel mai mare organ din organism și ajută la digerarea alimentelor, la stocarea energiei și la eliminarea toxinelor, conform Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină din SUA.

Prin urmare, dacă se experimentează modificări ale pielii, lipsă de energie, metabolism lent, tulburări digestive, imunitate scăzută și chiar modificări ale dispoziției, este posibil ca acest organ să trimită semnale că nu funcționează corect.

Din acest motiv, și în ciuda faptului că este capabil să se curețe singur, este esențial să se mențină o alimentație sănătoasă.

Una dintre bolile derivate din acest organ este ficatul gras, care apare atunci când se acumulează multă grăsime în celulele hepatice.

Deși este normal ca oamenii să aibă în ele o cantitate mică de grăsime, se consideră că au această afecțiune atunci când acest volum este mai mare de 5%.

Există două tipuri de ficat gras

Există două tipuri de ficat gras, conform sursei mai sus menționată:

Boală hepatică grasă non-alcoolică: nu are legătură cu consumul de alcool și se împarte în ficat gras simplu și boala hepatică grasă nealcoolică. În ambele, există inflamație și leziuni celulare.

Boala hepatică grasă alcoolică: numită și steatoză hepatică alcoolică care este legată de consumul de băuturi alcoolice.

„Ficatul descompune cea mai mare parte din alcoolul pe care îl bei, astfel încât să fie eliminat din organism, dar procesul de descompunere poate genera substanțe nocive”, a explicat Medline Plus.

La fel, pentru a menține ficatul sănătos, trebuie să ai un stil de viață echilibrat care implică activitate fizică și o alimentație sănătoasă.

Dieta care ajută la combaterea acestei afecțiuni

Prin urmare, organizația non-profit, AARP, a explicat cum să urmați o dietă care ajută la combaterea acestei afecțiuni:

1. Dieta ideală este cea mediteraneană: datorită grăsimilor nesaturate pe care le conține și componentelor sale bogate în omega-3, este foarte recomandată celor care suferă de ficat gras. În cadrul acestei diete, carnea roșie și băuturile alcoolice trebuie evitate.

2. Bucurați-vă de cafea: diverse studii afirmă că consumul de cafea poate reduce grăsimile conținute în ficat. În plus, produsul poate funcționa ca protector în acest organ, separându-l de inflamație și stres oxidativ.

3. Mentineti un nivel adecvat de vitamina D: deficienta acestui nutrient poate cauza ficatul gras. Este posibil să găsiți această vitamină în somon, ton și brânză.

4. Evita sa consumi alimente intre mese: pentru a reduce simptomele acestei afectiuni, este indicat sa bei ceai de musetel sau apa.

5. Lasă deoparte băuturile dulci: „Băuturile răcoritoare, sucurile și cocktailurile ar trebui să fie în afara meniului tău. Amintiți-vă că alimentele și băuturile bogate în fructoză și zaharoză favorizează sinteza trigliceridelor în ficat”, explică AARP.

6. Includeți alimente bogate în vitamina C: papaya, kiwi, ananasul și broccoli sunt câteva dintre alimentele pe care cei care suferă de ficat gras ar trebui să le adauge în dietă deoarece conțin o cantitate mare de vitamina C.

Obiceiuri sănătoase care pot preveni bolile hepatice

Pe de altă parte, o serie de obiceiuri sănătoase pot preveni bolile hepatice:

  • Dacă sunteți supraponderal sau aveți diabet, ar trebui să vă consultați medicul de familie pentru a preveni afectarea ficatului cauzată de aceste afecțiuni.
  • Bea alcool moderat.
  • Bea multă apă zilnic.
  • Evitați consumul excesiv de zahăr.
  • Dacă suferiți de constipație, este important să atenuați simptomele pentru a preveni bolile hepatice.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

2 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

21 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

42 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: