Categories: Stil de viaţă

Suferi de aceste afecțiuni? NU consuma scorțișoară sub nicio formă!

Cine nu poate consuma scorțișoară? Scorțișoara este un condiment asociat cu gastronomia, dar și cu proprietăți medicinale.

Cu toate acestea, te-ai întrebat vreodată cine nu poate consuma scorțișoară? Cunoașteți răspunsul, precum și riscurile pentru sănătate.

Ce ar mai fi budinca de orez, rulourile cu scorțișoară sau prăjiturile fără acea atingere dulce și condimentată a acestui condiment? De asemenea, scortisoara este un aliat excelent in zilele reci si ajuta la combaterea colicilor, a durerilor de stomac si a altor afectiuni… Dar sunt cateva detalii pe care nu le stie toata lumea.

Care sunt beneficiile scorțișoarei?

Obținută din scoarța unei familii de copaci, scorțișoara a fost folosită ca condiment de mii de ani, pe lângă utilizarea îndelungată în medicina tradițională și, mai recent, asociată cu beneficii pentru diabet și alte afecțiuni, după cum explică National Institutes of Sănătate.

Deși nu există suficiente dovezi cu privire la unele dintre beneficiile sale și nu este în întregime clar ce tip de scorțișoară le concentrează cel mai bine, i s-a atribuit o capacitate antiinflamatoare, antioxidantă și antimicrobiană, motiv pentru care este folosită pentru combaterea tulburărilor gastrointestinale.

Substanța căreia îi sunt asociate cele mai multe efecte asupra sănătății și metabolismului este cinamaldehida, responsabilă pentru mirosul și gustul distinctiv. Apropo, iese în evidență puterea sa antioxidantă, prezentă în polifenolii săi.

De asemenea, se crede că poate ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor datorită puterii sale antiinflamatorii, pe lângă faptul că este asociat cu o scădere a nivelurilor de colesterol total, colesterol rău și trigliceride, după cum subliniază Clinica Cleveland.

În sfârșit, beneficiul său în reducerea nivelului de zahăr din sânge a fost studiat de ani de zile, cu rezultate pozitive. Oricum, in nici un caz nu inlocuieste tratamentul medical si trebuie consumată cu grija, intrucat scortisoara de tip cassia (cea mai comuna), are un compus care poate fi toxic in cantitati mari.

Cine nu poate consuma scorțișoară?

În general, scorțișoara este considerată sigură atunci când este consumată în cantități moderate, precum cele folosite în deserturi sau preparate. Cu toate acestea, folosită în ceaiuri sau suplimente, este important să nu se depășească o anumită doză; La fel, există unele contraindicații și în cazul anumitor persoane, care nu ar trebui să consume scorțișoară.

În primul rând, după cum explică Baza de date cu informații despre medicamente, sunt persoanele alergice la scorțișoară sau mirodenii similare.

Pe de altă parte, deși este considerat sigur ca ingredient alimentar, utilizarea sa medicinală în timpul sarcinii este de obicei contraindicată, deoarece este asociată cu capacitatea de a provoca menstruația, motiv pentru care se recomandă consultarea medicului dumneavoastră.

De asemenea, dacă suferiți de hipoglicemie sau luați medicamente hipoglicemiante, de exemplu, pentru tratamentul diabetului zaharat, trebuie să aveți grijă când o consumați, deoarece ar putea crește nivelul scăzut de zahăr din sânge.

Dacă sunteți pe punctul de a suferi o intervenție chirurgicală, se recomandă și suspendarea utilizării acesteia ca supliment, cu cel puțin 2 săptămâni înainte, deoarece acest efect asupra nivelului de zahăr poate altera controlul în timpul și după operație.

In caz de afectiuni hepatice, site-ul specializat WebMed recomanda sa nu depasiti cantitatile de scortisoara pe care le-ati consuma la o masa, intrucat scortisoara contine o substanta care poate afecta ficatul.

Recent Posts

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

5 minute ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

35 de minute ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

o oră ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

2 ore ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

2 ore ago

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

3 ore ago

Citeste si: