Din cuprinsul articolului
Anumite afecțiuni cresc riscul de a dezvolta forme severe de boală. Pe de altă parte, există și cazuri în care bolile pot reduce eficiența vaccinurilor anti-COVID.
Anumite persoane se expun unor riscuri foarte mari dacă nu se vaccinează complet. Vârstnicii și persoanele care suferă de anumite afecțiuni au nevoie de vaccin pentru a fi protejate.
Totodată, afecțiunile pot reduce și eficiența vaccinurilor anti-COVID. În aceste cazuri, persoanele sunt mult mai vulnerabile în fața virusului, spre deosebire de persoanele care nu au aceste afecțiuni.
Cu toate acestea, protecția oferită de vaccin este una importantă, chiar și în această circumstanță. Deși poate fi mai redusă, aceasta protejează organismul, mai ales dacă vaccinul este făcut în schemă completă.
Prof.dr. Cristian Oancea, managerul Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babș” Timișoara, a declarat că există o categorie de persoane vaccinate care au o imunitate scăzută, respectiv persoane care au diferite comorbidități, precum fibroze pulmonare, insuficiență cardiacă, pacienți vârstnici, persoane obeze, cu diabet, persoane care au diferite neoplazii, bolnavi hemato-oncologici, la care serurile anti-COVID 19 au un grad de eficiență redus.
Potrivit prof.dr. Cristian Oancea, acestora li se recomanda tratamentul cu anticorpi monoclonali, atenționând însă că terapia are efect dacă anticorpii monoclonali sunt administrați într-o perioadă de până la șapte zile de la debutul simptomelor.
„Tratamentul e simplu. Presupune aplicarea unei perfuzii cu o durată de cel mult două ore. În prealabil este, însă, necesară o evaluare a pacientului. Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara a primit de la Ministerul Sănătății câteva sute de doze pentru bolnavi. Tratamentul cu anticorpi monoclonali a fost avizat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) la începutul lunii octombrie 2021”, a afirmat prof.dr. Cristian Oancea, potrivit rohealthreview.ro.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…