Sari la conținut

Suferi de această afecțiune? Ai grijă cât orez mănânci. Îți face mai mult rău decât bine!

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimente care devin toxice când sunt reîncălzite

Orezul este una dintre cele mai consumate cereale din lume care, insotita de diferite alimente, imbogateste preparatele si ofera mari beneficii organismului.

Potrivit Tua Saúde, orezul este o sursă de carbohidrați care oferă energie organismului. Amintiți-vă că aceste „molecule de zahăr” sunt descompuse de organism de unde obțin energie, printre care se numără amidonul și fibrele, alături de zaharuri.

La fel, dacă o persoană dorește să slăbească, consumul de orez alb nu va fi favorabil acestui obiectiv, așa că aportul acestuia nu este recomandat.

În plus, cei care au boli de inimă sau diabet, nu sunt sfătuiți să consume excesiv acest aliment, așa că orezul brun poate fi un produs ideal pentru diete echilibrate.

Cine ar trebui să limiteze consumul?

Suferi de această afecțiune? Ai grijă cât orez mănânci. Sursa menâionată indică faptul că pentru cei care au probleme la nivelul sistemului digestiv, reflux, diaree și arsuri la stomac, orezul poate fi un aliat excelent. Cu toate acestea, este indicat să consultați un medic nutriționist pentru a nu provoca daune colaterale.

Tua Saúde precizează că persoanele cu diabet de tip II nu ar trebui să consume orez alb, deoarece ar putea crește nivelul de zahăr.

O altă alternativă pentru consumul de orez este orezul sălbatic, care are și proprietăți nutritive.

Care sunt beneficiile orezului sălbatic?

Acest orez oferă mai mulți nutrienți decât cel alb, cum ar fi vitaminele din grupa B, fierul, zincul și potasiul,

De menționat este că acest orez nu conține gluten -o proteină- care are efecte antioxidante, care pot aduce multe beneficii celor care au probleme digestive care se reflectă în constipație.

La fel, poate fi util pentru combaterea colesterolului rău, LDL, reducând apariția bolilor de inimă.

Pe de altă parte, este un aliment care reglează glicemia, prevenind apariția hiperglicemiei, care este cauzată de creșterea zahărului din sânge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel