Din cuprinsul articolului
În anii 2000, Cristi Tabară era considerat unul dintre cei mai buni prezentatori ai României, însă sindromul cu care se confuntă avea să îi schimbe destinul pentru totdeauna.
Acum 12 ani, Cristi Tabară a fost acuzat că și-ar fi molestat fiica vitregă în vârstă de doar 10 ani la acea vreme. Scandalul în care a fost implicat l-a determinat să dispară o perioadă din viața micilor ecrane, însă acesta a reapărut și în prezent lucrează la TVR.
Potrivit CanCan.ro, fostul prezentator este diagnosticat cu Sindromul Cushing care-i pune viața în pericol în fiecare clipă și cu care a fost diagnosticat în tinerețe.
Sindromul Cushing este definit prin totalitatea simptomelor datorate productiei accelerate si eliberarii unei cantitati crescute de cortizol în circulatia sangvina, compus cunoscut si sub denumirea de hormon de stress. Hipercorticismul se datoreaza hipersecretiei de ACTH la nivelul glandei hipofize, hormon cu efect de reglare al functiei suprarenalelor responsabile de sinteza de cortizol.
Afectiunea este caracterizata de semne și simptome specifice induse de excesul de cortizol, reprezentate de:
În toți acești ani, Cristi Tabără a reușit să slăbească spectaculos, însă s-a îngrașat în scurt timp la loc. Motivul? Conform informațiilor obținute de CANCAN.RO, jurnalistul suferă de Sindromul Cushing, o boală ce se manifestă ca o deviație sexuală și provoacă obezitate, impotență, depresie sau diabet zaharat. De altfel, în urmă cu mulți ani, prima soție a acestuia, Daiana Ghender, a dat de înțeles faptul că problemele sexuale ar fi stat la baza ruperii căsniciei, fără a dori să intre în detalii. Din păcate, boala cu pricina nu are leac, ci poate fi numai ținută sub control cu medicamentație.
“Sindromul Cushing apare în momentul în care organismul secretă cantităti mari de cortizol pentru o perioadă mai lungă de timp. Cortizolul, numit popular și „hormonul de stres”, este secretat de glandele suprarenale, iar prezența sa este stimulată de glanda hipofiză.
Persoanele care au aceasta boală sunt periculoase în special pentru ele însele. Înțelegând care sunt sursele bolii, noi ca aparținători putem doar să ne temem pentru sănătatea celor deja diagnosticați.
Persoanele diagnosticate cu acest sindrom pot lucra in colectivitate, dar din punctul meu de vedere, din cauza faptului că obosesc foarte repede, rezultatele lor nu se vor ridica la nivelul dorit. Crizele pe care le pot avea pacienții sunt organice, iar în cazul în care alături de acest sindrom nu există tulburare de anxietate, atunci somatizările sunt rare”, a declarat pentru Cancan, psihologul Radu Leca.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…