Din cuprinsul articolului
În dorința de a oferi cât mai mult timp protecție împotriva virusului SARS-CoV-2, specialiștii au analizat efectele unei doze extra de vaccin anti-COVID , administrată la un anumit interval de timp după schema inițială. A treia doză ar putea consolida răspunsul imun împotriva coronavirusului și, de asemenea, ar putea oferi o protecție sporită, mai ales în cazul persoanelor cu o imunitate scăzută.
Studiile recentă atestă că doza a treia de vaccin anti-COVID produce de 10 ori mai mulți anticorpi decât a doua doză, rapelul schemei de vaccinare.
De asemenea, această doză ar putea crește durata de protecție împotriva virusului SARS-CoV-2.
A treia doză de vaccin produce de 10 ori mai mulţi anticorpi decât a doua, potrivit unui studiu israelian în care au fost analizate rezultatele serologice la personalul medical. Datele preliminare sunt încurajatoare în ceea ce priveşte durata de protecţie după administrarea celei de-a treia doze de vaccin, comunică RADOR.
Rezultatele preliminare ale unui studiu serologice efectuat la Centrul Medical Sheba din Israel arată că nivelul de anticorpi după administrarea celei de-a treia doze de vaccin este de 10 ori mai mare în comparație cu rezultatele obținute după a doua doză.
Studiul a comparat nivelul de anticorpi la o săptămână după administrarea celei de-a treia doze la personalul medical, cu testare a făcută la o săptămână după a doua doză de vaccin.
Şeful campanie de combatere a coronavirusului în Israel spunea la începutul acestei luni că ar trebui făcute pregătiri pentru a patra doză, fără să precizeze când va fi necesară.
Rezultatele preliminare ale studiului de la Centrul Medical Sheba arată că a patra vaccinarea ar putea fi întârziată.
Chiar dacă nivelul anticorpilor scade în timp la persoanele vaccinate, acest lucru nu înseamnă că vaccinurile vor fi mai puțin eficiente împotriva formelor severe, apreciază experți din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății și de la Agenția Americană pentru Medicamente.
Experţii consideră că ar fi mai bine să se lucreze la producerea unor boostere, doze suplimentare concepute pentru a contracara variante rezistente care pot să apară în viitor.
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…
Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…