Atât copiii, cât și adulții ar trebui să consume sucuri pregătite în casă. Iată care sunt cele patru sucuri esențiale pentru sănătate.
În cazul copiilor este preferabil să eviți să îi dai cocktail-uri de sucuri sau produse cu aromă de fructe pentru că cele mai multe astfel de băuturi conțin cantități mici de suc. Ingredintele din ele sunt de obicei apă, fructoză din sirop de porumb etc, fiind sărace în nutrienți, bogate în zahăr și calorii. Numeroși medici, susținuți de cercetări credibile, atenționează asupra faptului că astfel de băuturi cresc riscul de obezitate și toate bolile asociate acesteia (diabet, afecțiuni cardiace etc).
„Recomand ca sucurile să fie făcute la blandder, cu tot cu coajă și apoi să fie diluate cu apă. Însă, mai ales dacă sucurile se dau copiilor pentru prima dată, trebuie testată toleranța lor dându-li-se puțin cât puțin”, recomandă expertul în alimentație Gheorghe Mencinicopschi.
În ceea ce privește cantitățile, pentru copiii mai mici de șase ani, Academia Americană de Pediatrie recomandă între 100 și 200 de ml de suc de fructe pe zi. Pentru cei între 7 și 18 ani, se poate merge până la 250-400 de ml pe zi.
1. – Sucul de portocale
Este cel mai popular pentru micul dejun și își merită renumele. Este bogat în vitamina C, care are beneficii știute asupra imunității. Și sucurile de portocale fortificate cu vitamina D sau calciu pot fi benefice pentru copii pentru că le întăresc oasele.
2. – Sucul de afine
Substanțele din afine ajută la menținerea sănătății creierului, potrivit unor studii recente, ajutând în procesul de învățare și memorare. „Este foarte vitaminizant și conține mulți antioxidanți”, spune și expertul în alimentație Gheorghe Mencinicopschi.
3. – Sucul de prune
Sucul obținut din prune este știut pentru beneficiile lui asupra constipației. Funcționează pentru că este foarte bogat în fibre și conține un laxativ natural numit sorbitol. În plus, este bogat în fier, antioxidanți, potasiu.
4. – Sucul din morcovi
Chiar dacă în urma stoarcerii, sucul de morcovi nu mai conține fibrele care ajută digestia, se păstrează enzimele care sunt esențiale pentru absorbția alimentelor. În plus, nutrieții și fitochimicalele din morcovi se absorb mult mai ușor fără prea mare efort. Morcovul conține proteine, fier, calciu, potasiu.
Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…