Din cuprinsul articolului
În România, sucul de aronia este din ce în ce mai căutat în piaţa de farmacologie. Prin urmare, există mulți producători români care comercializează această licoare magică.
Aronia face parte din familia Rosaceae, iar în popor a primit denumirea de scoruş negru.
Aronia este un arbust cultivat de obicei pentru productia de sucuri si vinuri. sînt mai multe specii, si anume Aronia melanocarpa, Aronia arbutifolia si Aronia prunifolia.
Fiind introdusă în dieta cosmonauților ruși în anul 1959, fructul mai este cunoscut și sub numele de „fructul cosmonauților”.
Fructele de aronia au un gust usor astringent, astfel ca de obicei se consuma sub forma de sucuri, sirop, vin, gem sau pudra de aronia.
Boabele de aronia pot fi consumate ca atere, ca o gustare sănătoase, adaugate în cereale, budinci sau folosite în brioșe și alte prăjituri.
Fructele uscate pot fi folosite și pentru a prepara ceai.
Fructele de aronia conțîn un procent foarte mare de antioxidanți, polifenoli, antocianine, vitamina C, E și beta-caroten. Aronia este bogată în vitamine (C, A, E, B1, B2, B3, B5, B6, B9) și minerale (zinc, fier, potasiu, calciu, mangan, fosfor și iod), și conține peste 300 de compuși activi.
Aceste fructe conțin niveluri mai mari de antioxidanți, ploifenoli și antocianine decât merișoarele, afinele și strugurii.
Aronia pare să aibă, de asemenea, efecte pozitive semnificative în ceea ce privește insulină și îmbunătățirea funcției imunitare.
Aceste efecte pot fi deosebit de valoroase pentru persoanele cu diabet sau prediabet.
Cercetătorii consideră că fructele de aronia pot avea efecte de protecție asupra ficatului, și contribule la reducerea simptomelor asociate cu tulburările stomacale.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…