Conopida este bogată în substanțe organice complexe, esențiale pentru menținerea sănătății organismului. Ca și alte legume din familia cruciferelor (varza, broccoli), conopida stimulează imunitatea, detoxifică ficatul și previne câteva tipuri de cancer.
Pentru a beneficia la maximum de calitățile terapeutice ale acestei legume este bine să o consumați crudă, ca atare, sau sub formă de suc.
Beneficiile sucului de conopidă
Alegeți o conopidă proaspătă, fără pete. Spălați-o bine, tăiați-o în bucăți mici și puneți-o în storcător. Dacă gustul nu va încântă prea tare puteți să combinați sucul de conopidă cu suc de mere sau de morcovi.
Sucul de conopidă este benefic pentru mucoasa stomacului, se digeră ușor și este absorbit rapid de organism. Acest suc ajută la cicatrizarea ulcerului duodenal, la vindecarea constipației și la scăderea nivelul glucozei din sânge.
De asemenea, sucul de conopidă are acțiune de protecție celulară, scade riscul de dezvoltare a tumorilor. Printre formele de cancer care sunt prevenite prin consumul de conopidă, menționăm cancerul de sân, de colon, ovarian, de prostată și pulmonar.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…