Sari la conținut

Sucul de conopidă, ”medicamentul”-minune ușor de preparat

Conopida este bogată în substanțe organice complexe, esențiale pentru menținerea sănătății organismului. Ca și alte legume din familia cruciferelor (varza, broccoli), conopida stimulează imunitatea, detoxifică ficatul și previne câteva tipuri de cancer.

Pentru a beneficia la maximum de calitățile terapeutice ale acestei legume este bine să o consumați crudă, ca atare, sau sub formă de suc.

Beneficiile sucului de conopidă
Alegeți o conopidă proaspătă, fără pete. Spălați-o bine, tăiați-o în bucăți mici și puneți-o în storcător. Dacă gustul nu va încântă prea tare puteți să combinați sucul de conopidă cu suc de mere sau de morcovi.

Sucul de conopidă este benefic pentru mucoasa stomacului, se digeră ușor și este absorbit rapid de organism. Acest suc ajută la cicatrizarea ulcerului duodenal, la vindecarea constipației și la scăderea nivelul glucozei din sânge.

De asemenea, sucul de conopidă are acțiune de protecție celulară, scade riscul de dezvoltare a tumorilor. Printre formele de cancer care sunt prevenite prin consumul de conopidă, menționăm cancerul de sân, de colon, ovarian, de prostată și pulmonar.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel