Din cuprinsul articolului
Gastrita este una dintre cele mai frecvente afecţiuni gastrointestinale, care poate fi tratată la indicaţia medicului specialist cu medicamente sau se poate recurge la remedii populare.
O legumă foarte folosită de români este recomandată în tratamentul adiacent al hiperacidităţii gastrice, fiind considerată un balsam gastroduodenal. Deoarece cartoful se numără printre alimentele alcaline, sucul de cartofi cruzi combate acidul excesiv de la nivelul sistemului digestiv, având proprietatea de a cicatriza mucoasa gastrică. Acesta conţine o moleculă antibacteriană unică, care poate trata ulcerul şi distruge bacteriile rele din stomac.
Cartoful poate fi consumat fiert, dar în special sub formă de suc. De altfel, s-a constatat că sucul de cartofi opreşte procesele inflamatorii din tractul digestiv, calmând arsurile la stomac, datorită efectului său emolient. Acest tip de suc poate inhiba şi dezvoltarea bacteriei Helicobacter Pylori.
Medicii atrag atenţa că există o serie de reguli la care trebuie să respectați în timpul tratamentului oricărei forme de gastrită cu suc de cartofi. De pildă, lăsați băutura să stea cel puțin un sfert de oră înainte de a-l bea.
În cazul gastritei hiperacide, sucul de cartofi trebuie băut o dată pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mese timp de o săptămână. După aceasta, urmează o pauză pentru o perioadă similară și o repetare a cursului de tratament.
Selectaţi cartofii, de dimensiuni medii, nedeterioraţi. Asigurati-vă că că în coaja lor nu se află reziduuri de pesticide. Totodată, cartofii nu trebuie să fie încolţiţi, verzi, pătaţi sau deshidrataţi.
Aceştia se cojesc și se clătesc bine de impurităţi, ulterior se pun într-un storcător de fructe şi se lasă să decanteze timp de maxim 10 minute. În acest fel amidonul se va depune pe fundul vasului şi nu mai râmane decât să fie scurs cu grijă lichidul mai limpede.
Pentru a fi servit, sucul de cartofi trebuie preparat proaspăt, deoarece se ştie că feliile de cartofi care sunt lăsate să stea o perioada de timp mai mare de 30 de minute, se închid la culoare.
Persoanele care nu tolerează gustul cartofului crud pot adăuga un pic de lapte sau o cană de apă.
Există două scheme comune pentru consumul de suc de cartofi pentru gastrită cu aciditate ridicată.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…