Din cuprinsul articolului
Pentru prevenirea aterosclerozei – îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom – medicii recomandă ca încă din tinereţe, dupa vârsta de 25-30 de ani, să consumați usturoi cât mai des, să beți sucuri naturale proaspete și să mâncați salate şi supe de legume.
Atenţie la riscul de a face tromboză!
Ca terapie alternativă, nutriționistul Polina Zhuravleva recomandă cure cu suc de sfeclă roșie, care curăță sângele de depozitele de colesterol şi, consumt între mese, ajută în mod eficient la purificarea sângelui. Medicul a explicat că un exces de colesterol poate deteriora vasele de sânge, inima și alte organe.
Se bea între mese pentru desfundarea arterelor
Specialistul sfătuiește ca acest suc miraculos să fie folosit diluând-l cu suc de morcov sau de mere în proporție de 150 până la 50 ml. „Nu ar trebui să bei suc de sfeclă roșie în forma sa pură – provoacă greață și dureri de cap”, subliniază nutriționistul.
Dr. Zhurnavleva amintește că băuturile din sfeclă roșie pot scădea tensiunea arterială și nu sunt întotdeauna potrivite pentru persoanele cu hipotensiune arterială. Un cocktail usturoi-lămâie – un amestec de usturoi măcinat și lămâi condimentat cu miere – are și proprietatea de a purifica sângele. Ar trebui să consumați o linguriţă pe zi.
Sucul de sfeclă roșie proaspăt stors este foarte util pentru organismul nostru. Este bogat în antioxidanți, ajută la eliminarea toxinelor, întărește sistemul cardiovascular, curăță ficatul, are un efect pozitiv asupra apectului pielii, părului și unghiilor și susține, de asemenea, funcția creierului.
Stabilizează nivelul zahărului din sânge
Sucul „combate activ” diabetul – adică stabilizează nivelul zahărului din sânge și, de asemenea, furnizează organismului un număr mare de oligoelemente importante.
100 ml de suc de sfeclă roșie presat direct conține 61 de kilocalorii. Aceasta include 14 grame de carbohidrați, câte 1 gram de proteine și fibre alimentare și aproximativ 84 de grame de apă. Sucul de sfecla rosie contine si vitamine, macro si microelemente necesare functionarii normale a organismului.
Sucul de sfeclă roșie este cel mai valoros suc pentru formarea globulelor roșii și pentru îmbunătățirea compoziției sângelui. Pentru femei, acest suc este deosebit de util. Se recomandă să bei 0,3 litri din acesta pe zi (ideal amestecat cu suc de morcovi) timp de 20 de zile.