Cercetătorii Universității Liverpool sunt convinși că au descoperit substanța capabilă să prevină și să contracareze efectele dezastruoase ale mâncării procesate asupra creierului nostru, permițând regenerarea celulelor nervoase.
Oamenii de știință spun că dietele bogate în acizi Omega 3 ajută creierul să controleze mai bine acea parte responsabilă de hrănire, învățare și memorare. Iar cea mai bună sursă de acizi grași Omega 3 este chiar uleiul de pește.
”Consumul excesiv de zaharuri rafinate și grăsimi saturate care se găsesc în junk food pot duce nu numai la îngrășare, ci și la dezechilibre la nivel mental”, explică dr. Lucy Pickavance, expert al Institutului de Boli Cronice a Universității din Liverpool.
Studiul acesteia, care se întinde pe 185 de pagini, arată că uleiul de pește joacă un rol esențial în reversarea procesului distrugător declanșat de mâncărea nesănătoase. Cercetătorii au mai descoperit de asemenea că alimentele pline de grăsime fac ca hormonii care sunt secretați de organismul uman imediat după o masă și care ne protejează neuronii sunt împiedicați să ajungă la creier de către trigliceride, un tip de grăsime. Uleiul de pește în schimb, suprimă acțiunea trigliceridelor, restabilind echilibrul molecular
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…