Din cuprinsul articolului
SUA și Marea Britanie schimbă versiunea despre originea Covid. Există „indicii de manipulare intenţionată”/ Virusul a fost creat în laboratoarele din Wuhan, China.
Oamenii de știință britanici, urmați de serviciile de informații din Marea Britanie, au spus că sursa COVID-19 este un laborator din Wuhan, China. Versiunea despre originea artificială a coronavirusului iese treptat în prim-plan și în Statele Unite.
The Sunday Times a raportat recent că serviciul de informații din Marea Britanie și-a schimbat părerea cu privire la sursa virusului SARS-CoV-2, care a provocat pandemia COVID-19. Acum analiștii cred că teoria originii sale de laborator este plauzibilă.
Publicația susține că agențiile de informații occidentale, inclusiv britanicii, au considerat această opțiune puțin probabilă. Opiniile oamenilor de știință care au susținut originea de laborator a virusului nu au fost acceptate și nu au fost publicate nici măcar în reviste științifice.
La sfârșitul săptămânii trecute, The New York Times a publicat un articol potrivit căruia serviciile speciale din SUA au câteva date cu ajutorul cărora ar putea fi posibilă determinarea sursei coronavirusului. Putem vorbi despre date precum mișcarea lucrătorilor de laborator din Wuhan, China și natura răspândirii coronavirusului acolo.
Datele arată că soția unui virusolog din laboratorul Wuhan a murit de Covid în decembrie 2019, înainte de primele focare raportate ale bolii. Această moarte a fost primul semn că virusul s-ar putea răspândi printre oameni. Anterior, se accepta în general că primele cazuri de infecție cu coronavirus au fost înregistrate pe piața Wuhan „Huanan”, unde se vindeau legume, fructe de mare și carne de animale sălbatice. Piața s-a închis pe 1 ianuarie 2020.
Oamenii de știință nu au ajuns încă la o concluzie clară cu privire la rolul pe care această piață l-a jucat în răspândirea virusului. Sursa informațiilor despre moartea soției virologului ar fi un fost angajat al Departamentului de Stat al SUA, David Asher, care investiga originea COVID-19.
Această serie de mesaje poate fi interpretată în două moduri fie ca indicații reale că SARS-CoV-2 a fost sintetizat în laboratoarele Institutului de Virologie Wuhan, fie ca faptul că are încă o origine naturală, dar a fost conținut în același institut și din anumite motive „s-au scurs” de acolo.
Rețineți că săptămâna trecută în presa anglo-saxonă a început din nou să exagereze prima versiune și anume că virusul SARS-CoV-2 ar fi un produs al ingineriei moleculare. Subiectul a fost trimis în formatul „Oamenii de știință britanici au dovedit”.
Potrivit Daily Mail, profesorul Angus Dalglish de la Universitatea St George din Londra și colegul său norvegian, virologul Birger Sorenson, susțin că colegii lor din China au luat baza coronavirusului din liliecii din peșteră și apoi i-au atașat proteine pentru a intra în om celule. După aceea, oamenii de știință chinezi ar fi încercat să „își acopere urmele” în așa fel încât toate dovezile să indice originea naturală a virusului.
Profesorul britanic Angus Dalgleish şi omul de ştiinţă norvegian dr. Birger Sørensen, autorii acestui studiu, au precizat că au „dovezi de retro-inginerie în China” de un an. Aceștia au fost însă ignorați de academicieni și de revistele științifice importante.
Cei doi au descoperit, în timp ce analizau eșantioanele de COVID-19 anul trecut, pentru a crea un vaccin împotriva acestuia, că există „amprente unice” în virus, care ar fi putut apărea doar prin crearea într-un laborator.
Acest studiu include acuzaţii de „distrugere deliberată, ascundere sau contaminare a datelor” în laboratoarele din Wuhan, dar și faptul că oamenii de știință din China au fost reduși la tăcere. Autorii studiului au declarat că au vrut să facă publice concluziile, dar marile reviste științifice i-au refuzat, motivând că virusul s-a transmis în mod natural de la lilieci sau alte animale.
Studiul de 22 de pagini urmează să fie publicat în revista ştiinţifică Quarterly Review of Biophysics Discovery.
Cei doi au cercetat prin arhivele revistelor și în baze de date și au descoperit că oamenii de ştiinţă chinezi, care lucrează împreună cu universităţile americane, ar fi construit instrumentele pentru crearea coronavirusului.
„Legile fizicii înseamnă că nu poţi avea patru aminoacizi încărcaţi pozitiv la rând. Singurul mod în care puteţi obţine acest lucru este dacă îl fabricaţi artificial”, a declarat Dalgleish.
Noul studiu spune că aceste caracteristici ale COVID-19 sunt „amprente unice” care sunt „indicii de manipulare intenţionată” şi că „probabilitatea ca acesta să fie rezultatul proceselor naturale este foarte mică”.
Dalgleish este profesor de oncologie la Universitatea St. George, din Londra şi este cunoscut mai ales pentru descoperirea sa în ceea ce priveşte crearea primului „vaccin HIV” funcţional. Sørensen, virolog, este preşedintele companiei farmaceutice Immunor, care a dezvoltat un vaccin anti-COVID-19 numit Biovacc-19.
Versiunea scurgerii din laborator a unui virus artificial contrazice concluziile făcute de experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Reprezentanții OMS au vizitat Wuhan în luna februarie. Dr. Peter Daszak, membru al echipei științifice internaționale a OMS, a confirmat cea mai comună versiune: infecția cauzată de SARS-CoV-2 s-ar fi putut răspândi în China și Asia de Sud-Est de la lilieci.
Raportul misiunii de experți a menționat că originea de laborator a virusului este cea mai puțin probabilă dintre ipotezele luate în considerare. Și a fost luat în considerare scenariul cel mai probabil, conform căruia a existat o transmitere a infecției de la un animal la alt animal și apoi la o persoană.
Imediat după publicarea raportului misiunii OMS, Statele Unite, Marea Britanie, mai mulți dintre aliații lor europeni ai NATO, precum și Israel, Coreea de Sud și Japonia (un total de 14 țări) și-au exprimat îngrijorarea.
Declarația lor comună susținea că activitatea experților a fost efectuată cu o întârziere semnificativă, iar partea chineză nu le-a garantat accesul la toate informațiile și probele disponibile. Reacția la concluziile OMS, seria actuală de publicații de versiuni ale oamenilor de știință și scurgerile din serviciile speciale ne amintesc de situația de anul trecut. La acea vreme, președintele Donald Trump a făcut acuzații directe și repetate împotriva rivalului geopolitic și comercial al Statelor Unite.
Departamentul de Stat a susținut că SUA are dovezi că China a ascuns în mod deliberat dovezi ale focarului de coronavirus. Beijingul a negat categoric toate acuzațiile de la Washington, așa cum le respinge acum.
Actualul președinte american, Joe Biden, a instruit săptămâna trecută serviciile secrete americane să își dubleze eforturile de a colecta date despre originea COVID-19 și de a pregăti un nou raport pe această temă în 90 de zile.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…