Categories: Expertul zilei

Studiu. Virusul ucigaș şi sănătatea mintală. De ce s-a acentuat depresia în pandemie

Depresia a crescut alarmant la nivel global, de la începutul pandemiei, potrivit unei lucrări științifice. Deși a existat o tendință negativă evidentă în timpul pandemiei, cei care s-au vaccinat nu au fost afectați de problemele de sănătate mintală.

Studiu. Virusul ucigaș şi sănătatea mintală. De ce s-a acentuat depresia în pandemie

Vaccinarea pentru noul coronavirus a îmbunătățit în mod măsurabil bunăstarea psihologică a participanților la studiul Understanding Coronavirus in America, o privire longitudinală largă asupra impactului pandemiei asupra persoanelor din Statele Unite. Vaccinarea a fost asociată cu scăderea stresului și riscurile percepute de infecție, spitalizare și deces. Studiul, care a fost publicat în Jurnalul American de Medicină Preventivă,validează întrebările intuitive, dar fără răspuns anterior, dacă vaccinarea reduce riscurile percepute asociate cu COVID-19 și dacă reducerea acestor temeri duce la îmbunătățiri ale sănătății mintale și calitatea vieții.

Vaccinarea a fost asociată cu scăderea stresului și riscurile percepute de infecție

„Studiuldocumentează beneficiile psihologice importante ale vaccinării, dincolo de reducerea riscului de îmbolnăvire severă și deces asociat cu COVID-19”, a declarat investigatorul principal Jonathan Koltai, PhD, Departamentul de Sociologie, Universitatea din New Hampshire, Durham, NH, SUA.

Suferința psihologică și anxietatea au crescut brusc la nivelul populației după debutul pandemiei de COVID-19. Au contribuit mai mulți factori, cum ar fi pierderea pe scară largă a locurilor de muncă și a veniturilor, insecuritatea alimentară, izolarea socială, sarcinile de îngrijire, abuzul de substanțe și discriminarea rasială. Simptomele depresive au persistat și au crescut în 2021 pentru cei care se confruntă cu o acumulare de expuneri la stres. Nu este surprinzător că mulți indivizi se confruntă, de asemenea, cu temeri anticipative care contribuie la creșterea problemelor de sănătate mintală.

Datele dintr-un studiu reprezentativ la nivel național pe 8.090 de adulți care au fost intervievați în mod regulat între martie 2020 și iunie 2021 au dezvăluit scăderi ale percepției riscurilor legate de COVID și suferință psihologică în urma vaccinării. Mai exact, adulții care au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19 între decembrie 2020 și iunie 2021 au raportat o reducere relativă de 7% a suferinței mintale, măsurată cu ajutorul scorurilor de suferință din Chestionarul de sănătate a pacientului 4 (PHQ-4), de la nivelurile medii. în perioada de anchetă imediat anterioară vaccinării.

Reducerea stresului a fost parțial explicată prin scăderea percepției riscului după vaccinare. Vaccinarea a fost asociată cu o scădere de aproximativ opt puncte procentuale a riscului perceput de infecție, o scădere cu 6,91 puncte procentuale a riscului perceput de spitalizare și o scădere cu 4,68 puncte procentuale a riscului de deces perceput. Ajustarea pentru percepția riscului a scăzut asocierea vaccinare – suferință cu 25%, potrivit worldpharmanews.com.

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

12 minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Citeste si: