Categories: Ştiri sănătate

Studiu. Vegetarienii sunt mai predispuși la depresie decât carnivorii

Studiu. Vegetarienii sunt mai predispuși la depresie decât carnivorii.

Ceea ce mâncăm și sănătatea noastră mintală au o relație complexă. S-a dovedit că atunci când cineva este deprimat, este mai probabil să mănânce mai mult sau mai puțin, în funcție de ceea ce consumă.

Veganii și vegetarienii care mănâncă fructe, legume și cereale integrale sănătoase ar putea fi mai predispuși la depresie și episoade depresive, spune un nou studiu.

Studiu. Vegetarienii sunt mai predispuși la depresie decât carnivorii

Cu sediul în Brazilia, cercetarea a explorat pe larg legătura dintre dietă și probleme specifice de sănătate. Analiza, publicată în Journal of Affective Disorders, a luat în considerare o gamă largă de factori nutriționali, inclusiv:

  • aportul total de calorii,
  • aportul de proteine,
  • aportul de micronutrienți
  • nivelul de procesare a alimentelor.

Care este legătura dintre vegetarianism și depresie

Potrivit medicilor, este posibil ca depresia să determine oamenii să aibă mai multe șanse să devină vegetariene decât invers. Unul dintre simptomele majore ale depresiei include gândurile negative.

În timp ce depresia este uneori caracterizată ca având percepții nerealiste negative, există dovezi care sugerează că persoanele cu depresie ușoară până la moderată au judecăți mai realiste cu privire la rezultatul evenimentelor incerte și percepții mai realiste despre rolurile și abilitățile lor.

De asemenea, medicii cred că este posibil ca o dietă vegetariană să provoace depresie din diverse motive, altele decât nutriția. Chiar dacă nu lipsește niciun „nutrient fericit” dintr-o dietă vegetariană, s-ar putea întâmpla ca renunțarea la carne să provoace depresie prin alte mijloace.

Potrivit Healthline, o altă posibilitate este ca persoanele cu depresie să aibă factori de personalitate care îi pot face mai predispuși să empatizeze cu animalele. Ca urmare, ei pot înceta să mănânce carne și alte produse de origine animală pentru a trăi după etica lor.

De exemplu, omega-3, colina, vitaminele B-6 și B-12 și acidul folic – precum și anumiți aminoacizi specifici – sunt necesari pentru a produce serotonină, dopamină și norepinefrină.

Aceștia sunt trei neurotransmițători care ajută la reglarea stării de spirit. O dietă vegană bine planificată poate furniza suficient din toți acești nutrienți. Cu toate acestea, dacă este prost palnificată poate să nu aibă suficiente cantități de nutrienți necesari pentru funcționarea optimă a creierului.

Recent Posts

HOROSCOP 18 noiembrie 2024. Oportunităţi pentru unele zodii!

Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…

4 ore ago

Obiectul pe care NU este bine să-l pui pe noptiera din dormitor. Aduce ghinion şi te poate îmbolnăvi!

Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…

4 ore ago

TESTUL rapid care îţi arată dacă ai probleme cardiovasculare

Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…

5 ore ago

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

5 ore ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

6 ore ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

6 ore ago

Citeste si: