Din cuprinsul articolului
Studiu surprinzător! Un pahar de lapte pe zi ține bolile de inimă departe și reduce riscul de AVC.
Oamenii de știință au descoperit că un pahar de lapte pe zi poate reduce semnificativ riscul de a suferi de boli de inimă, potrivit unui nou studiu global. De asemenea, consumatorii de lapte au niveluri mai scăzute de colesterol, ceea ce se poate traduce prin riscuri mai mici de a suferi un AVC sau un infarct.
Cei care beau lapte în fiecare zi și-au redus riscul de boli coronariene cu 14%, au spus autorii studiului într-un comunicat. Studiind informațiile de sănătate a două milioane de britanici și americani, oamenii de știință au descoperit că cei cu o mutație care le permite să consume cantități mari de lapte erau mai puțin predispuși la boli cardiovasculare.
Noua constatare vine întrucât un număr tot mai mare de dovezi arată că produsele lactate pot fi de fapt bune pentru sănătatea dumneavoastră. Potrivit studiilor anterioare, produsele lactate erau rele.
„Am constatat că printre participanții cu o variație genetică pe care am asociat-o cu un aport mai mare de lapte, aceștia aveau IMC mai mare, grăsime corporală, dar, în mod important, aveau niveluri mai mici de bine și colesterol rău.
Am constatat, de asemenea, că cei cu variație genetică au avut un risc semnificativ mai mic de boli coronariene. Toate acestea sugerează că reducerea aportului de lapte ar putea să nu fie necesară pentru prevenirea bolilor cardiovasculare”, a declarat profesorul Vimal Karani, autor principal și nutriționist la Universitatea din Reading, potrivit Daily Mail.
Echipa internațională nu a reușit să găsească o legătură între consumul regulat de lapte și creșterea nivelului de colesterol.
Când au reunit datele din studiul Biobank din Marea Britanie, British Birth Cohort din 1958 și studiul Health and Retirement din SUA, oamenii de știință au descoperit că cei care au băut mai mult lapte aveau niveluri mai mici de grăsimi din sânge. Cu toate acestea, autorii au descoperit că consumatorii obișnuiți de lapte au, în general, un indice de masă corporală (IMC) mai mare în comparație cu consumatorii care nu consumă lapte.
Echipa de la University of Reading, University of South Australia, Southern Australia Health and Medical Research Institute, University College London și University of Auckland au adoptat o abordare genetică a consumului de lapte.
Oamenii de știință au analizat o variație a genei lactazei asociată cu digestia zaharurilor din lapte cunoscută sub numele de lactoză și au descoperit că cei care poartă varianta sunt o modalitate bună de identificare a celor care consumă mai mult lapte.
Deși obezitatea, diabetul și alte afecțiuni care afectează metabolismul au, de asemenea, legături cu o excesivă îngăduință a produselor lactate, profesorul Karani a spus că nu există dovezi că un aport mai mare de lapte ar crește șansele de diabet. Se știe de multă vreme că laptele ajută la construirea oaselor sănătoase și oferă organismului un impuls de vitamine și proteine.
Cele mai recente descoperiri au fost publicate în International Journal of Obesity.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…