Din cuprinsul articolului
A strecura micul dejun complet în rutina grăbită de dimineață a unui copil poate fi o provocare, dar este mai important decât ai crede. Lipsa micului dejun nu afectează doar sănătatea pe termen lung, ci și fericirea.
Un studiu a dezvăluit că copiii care sar în mod regulat de masa de dimineață sunt mai puțin probabil să fie fericiți în viață.
În studiul la scară largă care a implicat 150.000 de copii și adolescenți din 42 de țări din lume, cercetătorii de la Universitatea Anglia Ruskin (ARU), Anglia, și de la Universidad de las Americas, Mexic, au investigat legătura dintre regularitatea consumului de mic dejun și satisfacția în viață.
Rezultatele publicate în BMC Nutrition Journal sugerează „o relație aproape liniară” între o frecvență mai mare de a lua micul dejun și o mai mare satisfacție în viață.
„Cel mai mare scor de satisfacție cu viața a fost identificat la participanții care au luat micul dejun zilnic, în timp ce cel mai mic scor de satisfacție cu viața a fost observat la copiii care nu au luat niciodată micul dejun”, se arată în comunicatul de presă.
Studiul a implicat participanți din studiul Health Behavior in School-aged Children (2017/2018) care a folosit eșantioane reprezentative la nivel național de copii și adolescenți între 10 și 17 ani, care frecventează școala.
Participanții au fost întrebați cât de des au luat un mic dejun complet, adică mai mult decât un pahar de lapte sau suc de fructe. Satisfacția lor în viață a fost apoi măsurată pe o scară de la 0 la 10, 10 reprezentând cea mai înaltă calitate a vieții și 0 cea mai scăzută.
„Studiul nostru a fost cuprinzător și a găsit o asociere consistentă între frecvența micul dejun și satisfacția de viață și există mai multe motive potențiale pentru acest lucru. Au existat studii anterioare care arată o dispoziție scăzută în rândul adolescenților care nu au mâncat micul dejun și, de asemenea, cazuri mai mari. de anxietate, stres și depresie
În plus, consumul unui mic dejun adecvat oferă energia și nutrienții necesari pentru o funcționare cognitivă optimă și îmbunătățește concentrarea, memoria și capacitatea de învățare”, a declarat autorul principal Lee Smith, profesor de sănătate publică la Universitatea Anglia Ruskin, în comunicatul de presă.
„Un alt motiv ar putea fi amestecul de vitamine și minerale pe care îl obținem din micul dejun zilnic, iar faptul că nu le luăm în mod regulat poate duce la o satisfacție mai scăzută cu viața în timp. O rutină obișnuită care include micul dejun poate aduce, de asemenea, structură și un tonus pozitiv restului. a zilei”, a adăugat Smith.
Totuși, cercetătorii au observat inconsecvențe în scorurile satisfacției de viață între țări, indicând potențialii factori socio-economici care pot influența rezultatele.
Deși au observat cel mai înalt nivel de satisfacție de viață în rândul copiilor care au luat micul dejun în fiecare zi în Portugalia, cea mai scăzută satisfacție a fost observată la copiii din România care nu au mâncat niciodată micul dejun.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…